Csütörtök reggel tesz bejelentést a Haas, Schumacher szinte már elköszönt - F1VILÁG.HU

Csütörtök reggel tesz bejelentést a Haas, Schumacher szinte már elköszönt

Csütörtökön jelenti be a Haas Forma-1-es csapata, hogy ki lesz Kevin Magnussen csapattársa a 2023-as évadban.

Bár egyes sajtóorgánumok korábban úgy tudták, Mick Schumacher menesztését, illetve Nico Hülkenberg szerződtetését már szerdán bejelentheti az amerikai istálló, a Motorsport-Total.com című internetes portál most úgy értesült, a Haas csütörtökön erősíti meg 2023-as versenyzői felállását.

Azt már szinte mindenki biztosra veszi, hogy Schumacher két év után távozik a csapattól, helyét pedig honfitársa, Nico Hülkenberg veszi át. A fent nevezett internetes portál az istállótól azt a tájékoztatást kapta, csütörtökön lehet hírekre számítani: a lap szerint 6 és 7 óra között érkezik a hivatalos bejelentés, hiszen Abu Dhabiban ejti azt meg a csapat.

A Haas mindeközben egy Schumacherrel készült interjút tett közzé internetes oldalán. A német pilóta jövőjével kapcsolatban nem derül ki semmi, az ifjú pilóta azonban a Haasról ejtett néhány beszédes mondatot.

„Az év elején hihetetlen teljesítményt nyújtottunk, és szerencsések voltunk, hiszen előre tudtunk lépni tavalyhoz képest. Nyilván a dolgok egy kicsit nehezebbé váltak, de az autó nagyszerűen teljesített, még komoly újítások nélkül is” – mondta a német versenyző. „Más csapatok sok versenyre érkeztek fejlesztésekkel, mi nem így álltunk hozzá, de meggyőződésem, hogy a csapat keményen dolgozott a jövő évi autón, és biztos vagyok benne, hogy nagyszerű munkát fognak végezni.”

„Őrületes menet volt, minden egyes másodpercét élveztem, és nagyszerű volt ennyi remek emberrel együtt dolgozni. Tudom, hogy sokan távoztak időközben, de nagyon hálás vagyok azokért a lehetőségekért, amiket adtak nekem.”

„A rajongók egész évben támogatóak voltak, és igazi öröm volt ebből a szempontból is. Jöjjön 2023!” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!