Csütörtökön döntenek a Miami Nagydíjról

Fotó: Pirelli
Fotó: Pirelli
Egy lépéssel közelebb kerülhet a megvalósuláshoz a Miami Nagydíj: a város csütörtökön tart bizottsági ülést az F1-es verseny jövőjével kapcsolatban.

Korábban arról is szó volt, hogy akár már idén, 2019-ben is megrendezhetik a Miami Nagydíjat, azonban az idő hiányára hivatkozva a Forma-1 lemondott az idei versenyről – azonban jelezték, a döntés csak ideiglenes, és 2020-ban szeretnének futamot rendezni. 

A tervek pontosítása érdekében a pályának még időre volt szüksége, és az elmúlt néhány hónapban szorosan együtt dolgoztak a Forma-1 vezetőségével annak érdekében, hogy előmozdítsák a projektet. 

Miami városában március 28-án, csütörtökön tartanak ülést, ahol a város bizottsága a verseny jövőjéről fog szavazni. 

Ross Brawn, az F1 sportigazgatója szerint még dolgozni kell a terveken, azonban a jövőben szeretnék elvinni a Forma-1-et Miamiba is. 

„Nem gondolom, hogy sikerült ezt a megállapodást nyélbe ütnünk, de továbbra is próbálkozunk” – nyilatkozta Brawn. „De azt hiszem, Miami továbbra is egy izgalmas pálya a híddal. Nagyon látványos helyszín.” 

 

Kapcsolódó cikkek

Brawn: Leclerc megzavarhatja Vettelt, de idén még nem győzi le

A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn szerint nem valószínű, hogy Charles Leclerc 2019-ben legyőzi majd Sebastian Vettelt a Ferrarinál, az azonban elképzelhető, hogy a monacói szupertehetség „összezavarja” majd a négyszeres világbajnokot.

Brawn: Szürreális, amit Hamilton művelt idén

Teljesen „szürreális” szintet ért el 2018-ban Lewis Hamiltont – olyat, amellyel annak idején Ayrton Senna és Michael Schumacher is igazán magasra tette a mércét – mondja Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója.

Brawn: Nem kellenek drámai változtatások a Ferrarinál

A Forma-1 sportigazgatója, a korábban csapatfőnökként tevékenykedő Ross Brawn szerint nem lesz szükség drámai változtatásokra a Ferrarinál, Sebastian Vettelnek azonban komoly szerepe lesz abban, hogy az olaszok fel tudják venni a versenyt a Mercedesszel jövőre.

Friss hírek