Csütörtökön hallgatják meg a Mercedest Verstappen ügyében - F1VILÁG.HU

Csütörtökön hallgatják meg a Mercedest Verstappen ügyében

HIRDETÉS
Csütörtökön, a Katari Nagydíj előtt tartja a Mercedes Forma-1-es csapatának meghallgatását a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA). A német istálló Lewis Hamilton és Max Verstappen interlagosi incidensének felülvizsgálatát kérte a szövetségtől.
Lewis Hamilton Max Verstappen

A két bajnokaspiráns a múlt vasárnapi verseny 48. körében csapott össze egymással: Hamilton a 4-es kanyarban kívülről próbálta megelőzni riválisát, Verstappen azonban nem hagyta magát, és nagyon mélyet fékezve kiterelte a címvédőt a pályáról.

A versenybírók akkor úgy döntöttek, nem vizsgálják ki az ügyet, a futam után azonban kiderült, a Verstappen autóján elhelyezett fedélzeti kamera előrefele mutató felvételei nem is álltak a stewardok rendelkezésére.

Ezt a felvételt aztán kedden nyilvánosságra hozták, a Mercedes pedig az új, szignifikáns bizonyítékra hivatkozva az ügy felülvizsgálatát kérte.

A Mercedes képviselőinek meghallgatását csütörtökön, magyar idő szerint 15 órakor tartják majd videókonferencián. A meghallgatásban első körben eldöntik, hogy a világbajnoki címvédő istállónak egyáltalán megvan-e a joga felülvizsgálatot kérni. Ez attól függ, hogy a csapat képes lesz-e valóban „szignifikáns és új bizonyítékkal” előállni, ami a döntés meghozatalakor még nem állt rendelkezésre. Ez lenne az a bizonyos videóelvétel, ami kedden látott napvilágot.

Verstappen és Hamilton incidense videón:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!