Cunaminak nevezte Tsunodát, Binotto bocsánatot kér a japánoktól - F1VILÁG.HU

Cunaminak nevezte Tsunodát, Binotto bocsánatot kér a japánoktól

A Holland Nagydíjon történtek miatt aggatott gúnynevet Yuki Tsunodára Mattia Binotto egy olasz lapnak nyilatkozva, aminek híre viszont egészen Japánig eljutott. A Ferrari csapatvezetője most visszaszívta szavait, megbántani ugyanis senkit nem akart.

Nem elég, hogy az Olasz Nagydíj hétvégéjén a Ferrari elnöke, John Elkann a csapatvezetés orra alá dörgölte a Scuderia által idén elkövetett különféle hibákat, Binotto még egy másik, személyesebb vétségbe is belefutott a héten. A Motorsport idézi, hogy a svájci csapatvezető az olasz Gazzetta dello Sportnak adott interjúban a múlt hétvégi zandvoorti futam történéseit elemezte, amikor a pályán való leparkolásával virtuális biztonsági autós időszakot előidéző Yuki Tsunodára a vezetéknevével alliteráló „cunami” jelzőt használta, mint olyasvalaki, aki gyakori részese a pályán okozott felfordulásoknak.

A japán közönséghez is eljutott az interjú fordítása, akik igencsak szívére vették a Binotto által használt szófordulatot, hiszen országukban a cunami egy valós és veszélyes természeti katasztrófa, a 2011-ben 16 ezer életét követelő szökőár emléke pedig még élénken él a lakosság emlékezetében.

„Mindenképpen elnézést kell kérnem, hiba volt azt a szót használni” – mondta Monzában Binotto, miután fülébe jutott a japánok felmordulása. „Nem volt bennem semmi rossz szándék, és közel érzem magam az áldozatokhoz. Tsunoda egy nagyszerű versenyző és egy nagyszerű ember, jó kapcsolatot ápolunk egymással. A megnevezés egy egyszerű vicc volt, ám egy rossz vicc.”

Tsunoda különös zandvoorti leparkolását az elmúlt napokban nemcsak a Ferrari, hanem a Mercedes vezetője is szájára vette, Toto Wolff furcsállta ugyanis, hogy éppen ez változtatta meg a versenystratégia alakulását úgy, hogy végül Max Verstappen könnyedén csenje el a győzelmet Lewis Hamilton és George Russell elől. A héten az AlphaTaurinál már kategorikusan cáfolták, hogy bármiféle manipulálás állt volna a történtek mögött, amivel segítették az anyacsapat győzelmét. Mint most Monzában Franz Tost kifejtette, Tsunoda autójában a differenciálmű mondta fel fokozatosan a szolgálatot, amit a csapat csak azt követően észlelt, hogy visszaküldte a japánt a pályára.

„A verseny során nincs közöttünk kommunikáció a Red Bull Racinggel” – szögezte le a faenzai istálló első embere. „Max Verstappennek és a Red Bullnak nincs szüksége a segítségünkre, nyernek ők maguktól is. Nekünk viszont minden pontra szükségünk van. Nem volt előre eltervezve, hogy a verseny alatt megállunk a pályán, hiszen Yuki jó helyzetben volt ahhoz, hogy pontot szerezzen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!