Da Costa a Red Bull kötelékében marad - F1VILÁG.HU

Da Costa a Red Bull kötelékében marad

Továbbra is a Red Bull támogatását élvezheti Antonio Félix da Costa, noha a portugál versenyző jövőre már nem lesz tagja az osztrák vállalat Forma-1-es csapatának.


Továbbra is a Red Bull támogatását élvezheti Antonio Félix da Costa, noha a portugál versenyző jövőre már nem lesz tagja az osztrák vállalat Forma-1-es csapatának.

Az ifjú tehetség 2013-ban csatlakozott a Red Bullhoz tartalékversenyzőként, egy évvel azután, hogy bekerült az energiaital-gyárosok juniorprogramjába.

Bár 2012-ben és 2013-ban nagyszerűen szerepelt a Renault Világsorozat 3,5 literes géposztályában, végül mégsem kapott lehetőséget a Toro Rossónál Daniel Ricciardo helyetteseként – a Red Bull inkább GP3-ban akkor remeklő Daniil Kvyat mellett tette le a voksát.

Da Costa 2014-ben így a Red Bull tartalékosa maradt, emellett pedig a DTM-ben, valamint a Formula-E sorozatban is vitézkedett, és teszi ezt azóta is. Habár jövőre már nem lesz a Red Bull F1-es csapatában, az osztrák vállalat támogatását továbbra is élvezheti.

„A célom az volt, hogy azért legyek kapcsolatban egy F1-es csapattal, hogy egy napon versenyzési lehetőséghez jussak. Ez most egy kicsit távolinak tűnik már, szóval úgy döntöttem, hogy jobban elkötelezem magam a DTM és a Formula-E iránt” – mondta a portugál versenyző.

„Továbbra is nagyszerű a kapcsolatom a Red Bull-lal, és jövőre is a vállalat színeit képviselem, ami nagyszerű.”

Arra a kérdésre, hogy csalódott-e, amiért nem jutott előrébb a Forma-1-ben, da Costa azt mondta, hálás dr. Helmut Markónak a lehetőségért.

„Sokkal jobb versenyzővé váltam annak köszönhetően, hogy az F1-es csapattal dolgoztam. Elutazhattam a versenyekre, együtt dolgoztam a versenyzőkkel és a mérnökökkel úgy a pályán, mint a szimulátorban – ez komoly értékkel bír.”

„Csak hálás lehetek Dr. Markónak azért, hogy bevett ebbe a programba, és lehetőséget adott arra, hogy vezessem az istálló mind a négy bajnok autóját.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!