Friss hírek

Danica Patrick nem kér a Forma-1-ből

Annak ellenére, hogy sokan már a jövő évben bemutatkozó Team US F1 leendő pilótájaként tekintenek rá, Danica Patrick kizártnak tartja, hogy a közeljövőben átigazoljon a Forma-1-be.

Annak ellenére, hogy sokan már a jövő évben bemutatkozó Team US F1 leendő pilótájaként tekintenek rá, Danica Patrick kizártnak tartja, hogy a közeljövőben átigazoljon a Forma-1-be.

Az amerikai IndyCar széria egyetlen női versenyzője, Danica Patrick szerződése az év végén lejár az Andretti Green Racinggel, így hamarosan el kell majd gondolkodnia azon, hol szeretné folytatni meredeken felfelé ívelő pályafutását.

Több lehetőség is kínálkozik számára: maradhat az IndyCar-ban, átigazolhat az Amerikában még nagyobb népszerűségnek örvendő NASCAR szériába, vagy akár át is települhet Európába, és bemutatkozhat a Forma-1-ben.

Hirdetés
 

A következő idényben egy amerikai csapat, a Team US F1 is a mezőny oszlopos tagja lesz a királykategóriában, és a vezetőség már többször hangsúlyozta, hogy elsődlegesen amerikai nemzetiségű versenyzőket akar alkalmazni, és Patrick is a kiszemeltek között van.

Maga az érintett azonban cáfolta, hogy az észak-karolinai bázisú alakulat valaha is felvette volna vele a kapcsolatot egy esetleges szerződéskötés reményében, bár elmondása szerint ennek semmi jelentősége, mert Amerikában gondolkodik elsődlegesen.

“Azt kell mondanom, hogy valószínűleg nem igazolok a Forma-1-be” – mondta Danica a Los Angeles Times-nak, mikor arról kérdezték, leszűkítette-e már lehetőségeit.

“Voltak lehetőségeim, hogy az F1-ben folytassam, és senkit nem akarok félrevezetni, mert valójában nem is szeretnék átigazolni. Már korábban feltérképeztem Európát. Igazából szeretek itt (Amerikában) lenni, és szeretem a családom, a barátaim, és hazám anyagi jólétét.”

Patrick azonban hozzátette, hogy továbbra is nyitott szemmel jár, figyelni fogja a lehetőségeket, és ha úgy érzi, megtalálta a legmegfelelőbbet, le fog csapni rá.

Sokak szerint abban az esetben, ha marad az IndyCar-ban, vélhetően elhagyja jelenlegi csapatát, és a világbajnok Ganassi istállónál folytatja pályafutását.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!