Daytona: Jól megy Alonso, de a technika ismét közbeszólt - F1VILÁG.HU

Daytona: Jól megy Alonso, de a technika ismét közbeszólt

HIRDETÉS
Fotó: United Autosports

Bár remekül helytállt a daytona-i 24 órás versenyen Fernando Alonso, úgy tűnik, egy fékprobléma miatt elszálltak az esélyeik egy jó eredményre.

A kétszeres Forma-1-es világbajnok a verseny során még az élen is állt, majd átadta a Ligier volánját csapattársának, Lando Norrisnak.

Később aztán Phil Hanson is autóba ült, a United Autosports versenygépe pedig a 6. helyen haladt, de egy defekt, illetve fékprobléma miatt a csapat a bokszba kényszerült.

„Balszerencsés helyzetbe került Phil: volt egy defektünk, mielőtt újra autóba ültem volna. 4 kört veszítettünk, mert van némi sérülés az autón” – kommentálta Alonso a történteket.

„Az etapjaim viszont jók voltak. Éjszakára már javult a tempónk, az autó sokkal jobbnak tűnt. Aztán jött egy biztonsági autós időszak, és vissza tudtunk nyerni 2 kört. Szóval a top 5 helyezésekért harcoltunk. Már a 6. helyen haladtunk.”

„Most viszont fékproblémáink vannak, és vissza kellett hoznunk az autót a garázsba. A szerelők mindent megtesznek, remélhetőleg hamarosan újra pályán leszünk, de nyilván rengeteg helyezést veszítettünk, és sok kört.”

„Kár érte, de az utolsó körig mindent megteszünk.”

A United Autosports versenyautója azóta már visszatért a pályára: jelenleg Phil Hanson van a volánnál, hátránya 26 kör az összetettben élen álló Filipe Albuquerque mögött.

A mezőnyben ott van a Williams ifjú titánja, Lance Stroll is: ők jelenleg az 5. helyen állnak 3 körös hátránnyal.

Hirdetés

[su_service title=”Élőben a daytonai 24 órás” icon=”icon: video-camera” size=”20″]

Fotó: McLaren

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!