De la Rosa figyelmeztette a McLarent - F1VILÁG.HU

De la Rosa figyelmeztette a McLarent

HIRDETÉS

A McLaren tesztpilótája, Pedro de la Rosa elmondta, csapata egy pillanatig sem lazíthat, ha nem akarja, hogy megismétlődjön a tavalyi eset, mikor az utolsó versenyen veszítették el a világbajnoki címet.

A McLaren tesztpilótája, Pedro de la Rosa elmondta, csapata egy pillanatig sem lazíthat, ha nem akarja, hogy megismétlődjön a tavalyi eset, mikor az utolsó versenyen veszítették el a világbajnoki címet.

Lewis Hamilton már-már a zsebében érezhette a bajnoki címet 2007-ben, ugyanis két futammal a szezon vége előtt 17 ponttal vezetett a végső győztes Kimi Raikkönen előtt, aki végül kihasználva riválisa gyengélkedését, egy ponttal ugyan, de elhappolta előle a bajnoki címet.

Hamilton, a hétvégi Monte-Carlói Nagydíjon aratott fantasztikus győzelmével, ismét átvette a vezetést a pontversenyben, azonban de la Rosa figyelmeztetett: az egyenletesség a legfontosabb a bajnoki címért folytatott küzdelemben, így a McLaren egy pillanatig sem tétovázhat, minden erejével azon kell lennie, hogy nagyobb mértékben tudjon fejlődni riválisainál.

“Hamilton nagyon magabiztos, és ha tartani tudja magát ígéretéhez, és zsinórban tizenötször feláll a dobogóra, akkor megnyerheti a bajnokságot” – mondta de la Rosa a riportereknek a madridi motor show-n.

“Az eddigi hat versenyből kettőt megnyertünk, és közelebb kerültünk a Ferrarihoz azokon a pályákon, melyeken sokkal jobban megvertek minket a 2007-es idényben. Azonban folyamatosan azon kell lennünk, hogy fejlődjünk, mert még hosszú az út a végéig. Tavaly mindössze egy ponttal veszítettünk.”

A spanyol versenyző azt is bevallotta, hiányzik neki a kétszeres világbajnok, Fernando Alonso, aki a tavalyi év végén hagyta el a McLarent, és igazolt át a Renault-hoz.

Alonso egyelőre képtelen felvenni a harcot ellenfeleivel, és az idei évben eddig mindössze csak kilenc pontot szerzett. Mindezek ellenére de la Rosa dicsérő szavakkal illette honfitársát, aki véleménye szerint csodákat művel az alatta lévő technikával.

“Fernando az első tízben van az R28-as modellel, ami koránt sem olyan jó, hogy ott legyen. Ha sikerül fejlődést elérniük a felfüggesztéssel, akkor akár a dobogóra is kerülhet. Bízom benne, hogy ez sikerül neki. Nagyon nyugodtnak látom, pedig nincs annál rosszabb, hogy az autód miatt nem tudsz versenyképesebb lenni” – magyarázta de la Rosa.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!