Friss hírek

De la Rosa még nem mondott le a Forma-1-ről

A McLaren tartalékpilótája, Pedro de la Rosa továbbra is mindent elkövet annak érdekében, hogy versenyzői ülést találjon magának a jövő évre.

A McLaren tartalékpilótája, Pedro de la Rosa továbbra is mindent elkövet annak érdekében, hogy versenyzői ülést találjon magának a jövő évre.

A spanyol versenyzőt a Campos Meta1 és a Team US F1 istállókkal is kapcsolatba hozták az elmúlt időben, ám előbbi lehetőség egyre valószínűtlenebb, miután a csapatfőnök, Adrian Campos bevallotta, hogy nehéz spanyol szponzorokat találni.

Az amerikai alakulatnál viszont lehet még keresnivalója, különösen azt követően, hogy a vezetés megerősítette: Spanyolországban állítja fel európai bázisát.

“Még túl korai az esetleges szerződésemről beszélni” – mondta de la Rosa az EFE hírügynökségnek. “Semmit nem siettetek. Igaz, hogy az US F1 és a Motorland egyezséget kötött, és Alcanizban lesz a csapat európai logisztikai központja.”

“Azonban nem tudom, mi fog történni. Fogalmam nincs, hogy melyik csapatnál, milyen minőségben fogok versenyezni.”

“Szívesen maradok a McLarennél, mint tartalékpilóta, és ezt úgy is tudnám vállalni, hogy máshol versenyzek, vagy csak ott versenyzek. Nem tudom még, hogy mi lesz.”

“Vannak lehetőségeim, de azt mindenkinek tudnia kell, hogy mindent megteszek azért, hogy visszatérhessek a Forma-1-be” – folytatta a spanyol, aki elmondta, hogy soha nem gondolta, hogy esetleg versenyzői ülést kap a wokingi alakulattól 2010-re.

“Buttonnal és Hamiltonnal, a McLarennek évekig megvannak a versenyzői. Soha nem hittem, hogy esetleg lehetőséget kapok, mint ahogy arra titkon számítottam az azt megelőző években. Idén viszont ez szóba sem jött, teljesen máson dolgoztam.”

Közben a McLaren korábbi tesztpilótája, Alexander Wurz kijelentette, hogy bár korábban tervei között szerepelt, mára végleg lemondott arról, hogy visszatérjen a Forma-1-be.

“Voltak tárgyalások az US F1 csapattal, de ennek már vége” – mondta az osztrák pilóta a motorline.cc-nek. “Már száz százalékosan a Peugeot gyári csapatára koncentrálok, részt fogok venni a Le Mans-i 24 órás, és más sportautó versenyeken.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

De la Rosa még nem mondott le a Forma-1-ről
Fellebbez és Vettel kizárásának felülvizsgálatát kéri az Aston Martin!
A hungaroringi baleset nem befolyásolja Bottas jövőjét
Hét versenytávot lenyomott a Hungaroringen a Pirelli
A Ferrari a Red Bull pártján: Fizessen az a csapat, amely balesetet okoz!
Horner biztos benne, a szezon második fele jobban alakul számukra

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!