De la Rosa nem lesz a HRT versenyzője

Egész biztosan nem lesz a Hispania Racing Team versenyzője Pedro de la Rosa – ezt maga a veterán spanyol árulta el az Autosport című brit szaklapnak nyilatkozva.


Egész biztosan nem lesz a Hispania Racing Team versenyzője Pedro de la Rosa – ezt maga a veterán spanyol árulta el az Autosport című brit szaklapnak nyilatkozva.

A tavalyi évet még a Sauber istállóval megkezdő de la Rosa jelenleg a Forma-1-be idén vissztatérő Pirelli tesztpilótájaként tevékenykedik, és mint olyan, az olasz gumigyártó vadonatúj abroncsairól kell pontos visszajelzéseket adnia.

Miután már gyakorlatilag csak a Hispania csapatánál van szabad versenyzői ülés 2011-re, a spanyol versenyző nevét is kapcsolatba hozták a kiscsapattal.

De la Rosa azonban elmondta, biztos, hogy nem szerződik a tavaly debütált alakulathoz.

„A HRT számomra nem jelent opciót. Fogalmam sincs, mit hoz a jövő. Megpróbálok találni egy versenyzői ülést a Forma-1-ben, mint mindig, soha nem adom fel” – mondta a Saubertől tavaly év közben menesztett versenyző az Autosportnak.

„A Pirelli további teszteket tervez a szezon során. Nem tudom, talán velük folytatom majd, vagy találok egy versenyzői ülést, vagy egy tartalékpilótai állást a Forma-1-ben. A következő néhány hét nagyon fontos lesz karrierem szempontjából.”

De la Rosa elmondta, véleménye szerint akár a nagyobb csapatok is igényt tarthatnak majd szolgálataira a jövőben, hiszen mindenki másnál jobban ismeri a Pirelli 2011-ben használatos abroncsait, ami nagy előnyt jelenthet.

„A tesztpilótai állás érdekes lehet, minden komoly csapatnak szüksége van egy teszterre. Persze nem sok a tesztlehetőség manapság, szóval olyan csapat után kell nézni, melyeknek van szimulátoruk, és komolyan veszik a tartalékpilótai szerepkört.”

„Ami pedig mellettem szól, hogy lehetőségem van tesztelni a Pirellivel, szóval friss vagyok és tudok dolgokat a gumikról is. Ennél is fontosabb, hogy tavaly versenyeztem is. Egy tartalékversenyzőnek fel kell készülnie arra, hogy adott esetben beugrik majd versenyezni.”

A spanyol pilóta azonban akkor sem keseredik el, ha nem talál helyet egyetlen F1-es csapatnál sem, hiszen abban az esetben a Pirellivel folytatja majd a munkát az idény közben.

„Alig várom, hogy a Pirellivel folytatódjanak a tesztek az év során, mivel az azt jelentené, hogy még több tesztnapot tölthetek a pályán. Bármi is történjék, jó vagy rossz, én örülök annak, ha a Pirellinél maradok.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS