De la Rosa nyitotta az élen a jerezi tesztprogramot - F1VILÁG.HU

De la Rosa nyitotta az élen a jerezi tesztprogramot

A McLaren tesztelője, Pedro de la Rosa végzett az élen a mai nap Jerezben, ahol a csapatok megkezdték a felkészülést a következő versenyekre. De la Rosa mögött a toyotás Montagny, és a Williams harmadik embere, Nakadjima végzett.

A McLaren tesztelője, Pedro de la Rosa végzett az élen a mai nap Jerezben, ahol a csapatok megkezdték a felkészülést a következő versenyekre. De la Rosa mögött a toyotás Montagny, és a Williams harmadik embere, Nakadjima végzett.

De la Rosa több mint egy teljes másodpercet adott Franck Montagny-nak, aki a második helyen végzett a Toyotával a spanyol ringen, ahol ragyogó napsütés és 36 fokos meleg fogadta a versenyzőket.

Mindössze hét csapat és hét tesztpilóta gördült pályára az első tesztnap Jerezben, ahol megszakítás nélkül folyhatott a munka, ugyanis egyetlen alkalommal sem került elő a piros zászló. Az egyetlen necces manővert de la Rosa hajtotta végre, aki megcsúszott, és neki is ért a gumifalnak, de gond nélkül folytatni tudta a körözést.

A nap végén néhány versenyző a kipörgésgátló aktiválása nélkül tesztelt, hogy minél jobban felkészülhessen a 2008-as szezonra, mikor nem lesz engedélyezett az említett vezetést segítő elektronika használata.

A Williams tesztpilótája, Kazuki Nakajima a harmadik helyen végzett, és 103 megtett körével a nap legaktívabb versenyzőjének bizonyult Jerezben. A japán pilóta mögött a Super Aguri harmadik embere James Rossiter és a Honda tesztelője, Christian Klien végzett, aki visszatért a japán alakulathoz, miután az Európa Nagydíj előtt még a Spyker színeiben tesztelt Spa-ban.

A Renault Nelsinho Piquet-vel kezdte meg a munkát, a brazil pilóta a hatodik helyen végzett. A svájci nemzetiségű Sebastien Buemi első igazi Forma-1-es tesztjét teljesítette a Red Bull Racing színeiben, ahol a sérülést szenvedett Michael Ammermüllert helyettesítette. Buemi összesen 78 kört futott, és a lista végén végzett.

Négy csapat hiányzott a tesztprogramról. A Ferrari és a Toro Rosso az olaszországi Mugellóban tesztel, míg a Spyker nem gördül pályára ezen a héten. A BMW Sauber pedig kihagyta a mai napot, de holnap ott lesz Jerezben.

Teszteredmények
Jerez, első nap:

Poz. Pilóta Csapat Idő Kör
1. de la Rosa McLaren-Mercedes (B) 1:20.111 69
2. Montagny Toyota (B) 1:21.136 73
3. Nakajima Williams-Toyota (B) 1:21.424 103
4. Rossiter Super Aguri-Honda (B) 1:21.683 92
5. Klien Honda (B) 1:22.035 70
6. Piquet Renault (B) 1:22.537 68
7. Buemi Red Bull-Renault (B) 1:22.565 78

Az eredmények nem hivatalosak

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!