De Villota: Tisztán emlékszem a balesetre

Júliusi balesete óta először adott interjút a Marussia Forma-1-es alakulatának tesztpilótája, Maria de Villota. A spanyol hölgy nehezen birkózott meg a történtek következményeivel.


Júliusi balesete óta először adott interjút a Marussia Forma-1-es alakulatának tesztpilótája, Maria de Villota. A spanyol hölgy nehezen birkózott meg a történtek következményeivel.

A 32 esztendős autóversenyző az orosz kiscsapat duxfordi aerodinamikai tesztjén szenvedett súlyos balesetet, amikor autójával egy platós teherautónak ütközött.

A történtek következtében de Villota elveszítette jobb szemét, a minap pedig elárulta azt is, nem érzi az ízeket és az illatokat sem, és továbbra is fejfájás gyötri. A baleset körülményeire viszont tökéletesen emlékszik.

„Mindenre emlékszem, még az ütközés pillanatára is” – mondta a spanyol pilótanő a Hola magazinnak nyilatkozva.

„Amikor felébredtem, mindenki körülöttem volt. Még ők sem tudták, hogy fogok-e majd beszélni, és, ha igen, akkor hogyan. Angolul kezdtem el, mert azt hittem, az FIA kivizsgálásán vagyok. Aztán édesapám azt mondta, hogy „Maria, beszélj kérlek spanyolul, mert édesanyád a felét sem érti!” Aztán hirtelen beugrott minden: az, hogy mi történt, és, hogy miért vagyok ott, ahol.”

De Villota elárulta, az elmúlt hónapokban rengeteg dolgot megtanult: például azt, hogy mennyire is fontosak az élet apró örömei – a versenyzésen kívüli dolgok.

„A baleset új perspektívát adott nekem az életről, a valóban fontos dolgokról. Megtanította nekem azt, hogy ahhoz, hogy elérjem, amit akarok, folyamatosan képeznem kell önmagam. Ma, fél szemmel talán több mindent észreveszek, mint korábban. Eddig az óra ellen versenyeztem – erről szólt az életem. Most már látom, hogy olykor meg kell állni, és másképp kell értékelni dolgokat.”

A spanyol versenyző elmondta, amikor először szembesült balesete következményeivel, nagyon megijedt.

„Az elején még le volt takarva, szóval nem láthattam. Aztán amikor először megláttam magam a tükörben… Volt 140 öltés az arcomon, és elveszítettem a jobb szemem. Nagyon megijedtem.”

„Majd újabb műtét következett. De már túl vagyok a nehezén. A fejem még fáj, és nem is tudják, meddig fog ez tartani. Lehet, hogy évekig. Oda kell figyelnem az erőkifejtésekre is a koponyán belüli nyomás miatt. Nem érzem az ízeket és az illatokat sem. Szóval most azokat a dolgokat szeretem, amiknek nagyon erős ízük van.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!