De Vries három F1-es csapatnál is esélyes, és valóban tárgyalt Helmut Markóval - F1VILÁG.HU

De Vries három F1-es csapatnál is esélyes, és valóban tárgyalt Helmut Markóval

Három Forma-1-es csapattal is egyeztetéseket folytat a 2023-as idény kapcsán Nyck de Vries, aki a minap egy interjúban elismerte: valóban találkozott nemrég a Red Bull tanácsadójával, Dr. Helmut Markóval.

A holland versenyző a múlt hétvégi Olasz Nagydíjon a Williams színeiben mutatkozhatott be a Forma-1-ben, a vakbélgyulladással küszködő Alex Albont helyettesítette ugyanis. Nem is akárhogyan: a 8. helyről rajtolva a két pontot érő 9. pozícióban ért célba a monzai futamon, a remek eredmény pedig komoly lehetőségeket nyithat meg számára.

De Vries elárulta, jó ideje folytat már egyeztetéseket a Williamsszel egy esetleges jövő évi ülés kapcsán, jövő héten a Hungaroringen viszont az Alpine tavalyi autójával tesztelhet. A holland pedig megerősítette mindazt, amiről nemrég az F1Világon is beszámoltunk: találkozott Dr. Helmut Markóval, a Red Bull motorsport-tanácsadójával, így nincs kizárva, hogy ő veheti majd át az esetlegesen az Alpine-hoz távozó Pierre Gasly helyét az AlphaTaurinál.

„Nem igazán tudom, hogy abban a luxushelyzetben vagyok-e, hogy válogathatok” – mondta a 27 esztendős versenyző a Humberto op Zaterdag című TV-műsorban. „Nagyrészt nem rajtam múlik. Jó ideje voltak egyeztetéseim a Williamsszel, múlt hétvégén pedig megejthettem debütálásomat. Logikus lépés lenne.”

„Az Alpine-nal július óta vagyok kapcsolatban, jövő héten pedig tesztelni fogok velük Budapesten. Hétfőn repülök majd oda. És ahogy a média jelentette szombaton, elutaztam Ausztriába, hogy találkozzak Helmut Markóval. Ezek a tények.”

„Bárhol is kapok állandó ülést, nagyon örülnék neki. Meglátjuk, hogyan alakul a következő napokban és hetekben. Ahogy mondtam, nem teljesen rajtam múlik. Ebben a világban nem minden a teljesítményről szól, viszont most van egyfajta lendület. Ez a különbség – viszont ettől még nincs garancia arra, hogy lesz ülésem. Odáig még nem jutottunk.”

De Vries elárulta, egy álma vált valóra múlt hétvégén, Olaszországban, a Forma-2 és a Forma-E bajnoki viszont most minden erejével jövőjére fókuszál.

„A hétvége maga fantasztikus volt. Egy álmom vált valóra, és sikeresen zártuk a dolgot. Ami utána történt, azt el sem tudtam képzelni. Hétfőn délután elég gyorsan visszacsöppentem a valóságba. Most pedig a jövőmmel vagyok elfoglalva. De nagyon különleges volt minden üzenet és gratuláció, amit kaptam.”

Holland sajtójelentések szerint egyébként a legnagyobb esély arra van, hogy de Vries jövőre az AlphaTaurinál versenyezhet. Állítólag már 2023-ra szóló szerződését is előkészítette a Red Bull, így hamarosan eldőlhet jövője.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!