De Vries: Sok elutasítás vezetett az F1-es ülésig - F1VILÁG.HU

De Vries: Sok elutasítás vezetett az F1-es ülésig

HIRDETÉS
2023-ban már állandó tagja lesz a Forma-1-es mezőnynek Nyck de Vries, a holland pilóta azonban elismerte, már korábban is közel került ahhoz, hogy bemutatkozzon a királykategóriában, ám számos elutasítással szembesült végül.
Nyck de Vries, AlphaTauri

De Vries a tavalyi Olasz Nagydíjon Alex Albon Williamsébe pattanhatott be, miután a brit-thai pilóta vakbélgyulladása miatt kénytelen volt kihagyni a monzai hétvégét. A Forma-E korábbi világbajnoka nem vallott szégyent, első F1-es versenyén a két pontot érő 9. helyen ért célba. Nem sokkal később pedig lecsapott rá az AlphaTauri, miután a faenzai istállótól Pierre Gasly távozik, és az Alpine-nál folytatja idén.

„Hogy őszinte legyek, többször fordult elő, hogy azt gondoltam, soha nem fog megtörténni, mint ahányszor abban hittem, hogy igen” – fogalmazott a 27 esztendős versenyző, amikor a korábbi F1-es esélyekről faggatták. „Nem lettem frusztrált emiatt, hiszen ezzel egyidőben nagyon elégedett voltam azzal, amit éppen csináltam, és azokkal a lehetőségekkel, amiket kaptam.”

„Másfelől viszont rendre jelen voltam a Forma-1-es hétvégéken, és ilyenkor a képedbe tolják, hogy nem versenyzel. Nagyon közel vagy, ugyanakkor viszont nagyon messze. Voltak napok, amikor azt gondoltam, ’ez soha nem fog összejönni’, de mélyen belül azért mindig hittem benne, habár 2021 óta négyszer kaptam elutasítást.”

„Miután 2019-ben győztem a Forma-2-ben, nem volt hely számomra a Forma-1-ben – ez is egyfajta elutasítás. 2021-ben megnyertem a Forma-E-t, és nagyon közel voltunk hozzá, de végül nem jött össze. A tavalyi szezon során talán két-három pillanat is volt, amikor komolyan tárgyaltunk a jövőmről – és valahányszor választ kellett kapjak, az nemleges volt, mivel más kötelezettségeim voltak az F1-en kívül.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!