De Vries vezetheti a Williams egyik autóját a barcelonai nyitóedzésen - F1VILÁG.HU

De Vries vezetheti a Williams egyik autóját a barcelonai nyitóedzésen

HIRDETÉS
A hétvégi Spanyol Nagydíj nyitóedzésén a Forma-E sorozat regnáló bajnoka, Nyck de Vries vezetheti majd a Williams egyik versenyautóját – erősítette meg a brit csapat hétfőn.
2021 Dutch Grand Prix, Thursday - Steve Etherington Nick de Vries

Az idei szezon során minden istállónak legalább két szabadedzésen kötelező jelleggel egy fiatal tehetségnek kell lehetőséget adnia, a Williams pedig hétfőn jelentette be, az első ilyen alkalomra náluk most pénteken, Barcelonában kerül sor. A csapat a Forma-E-ben az elmúlt idényben világbajnoki címet nyerő Nick de Vriesnek ad lehetőséget, aki Alex Albon versenyautójával körözhet majd a katalán ringen.

A 27 esztendős versenyző 2019-ben a Forma-2-ben is győzedelmeskedett, korábban a McLaren és a Mercedes juniorja volt, és rendre látogatást tesz a Forma-1-es paddockban kapcsolatai révén, hiszen jelenleg is a Mercedes színeiben versenyez a Forma-E-ben.

De Vries most először kap lehetőséget arra, hogy egy hivatalos versenyhétvégén Forma-1-es autót vezessen: „Szeretnék köszönetet mondani a Williamsnek a lehetőségét” – mondta. „Nagyszerű lesz megismerni a csapatot, és vezetni az FW44-est, és persze az is, hogy kipróbálhatom magam egy Forma-1-es versenyhétvégén. A felkészülés jól alakult eddig, a csapat rendkívül támogató. Nagyon várom már a spanyolországi élményt!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!