De Vriest vizsgálta az FIA, de vajszívűek voltak a felügyelők - F1VILÁG.HU

De Vriest vizsgálta az FIA, de vajszívűek voltak a felügyelők

HIRDETÉS
Élete első Forma-1-es versenyén pontszerzést ünnepelhet a Williams beugró pilótája, Nyck de Vries. Az Olasz Nagydíjon két különböző módon került közel a büntetéshez, de végül mindkettőt megúszta.
Nyck de Vries (NLD) Williams Racing Reserve Driver.
Italian Grand Prix, Saturday 10th September 2022. Monza Italy.

Nyugodt szívvel elkönyvelhetjük Nyck de Vriest a hétvége meglepetésének, miután a 27 éves holland pilóta két pontot bezsebelt az Olasz Nagydíjon. Az F2 és az FE bajnokának szombaton kora délután állt a feje tetejére a hétvégéje, amikor Alex Albon vakbélgyulladása miatt őt ültette autóba a Williams csapata. De Vries azonban állta a sarat: az időmérő edzésen az ígéretes 13. rajtpozíciót szerezte meg, a futamon pedig magabiztos vezetéssel a 9. helyen ért célba. Elmondása szerint nagyon izgult a futam miatt.

„Álomba illő volt az utóbbi 24 órám. Gondolkodni nem sok időm volt, minden olyan gyorsan történt. Nagyon rosszul aludtam, az izgatottság aggodalomba csapott át. Meg sem mertem nézni, mennyit aludtam, lényegében az egész éjszakát ébren töltöttem.”

De Vries elmondása szerint a rajtja nem volt a legjobb, de az autója és az abroncsai épségével együtt a rajtpozícióját is meg tudta őrizni, így rögtön képes volt felvenni a saját ritmusát.

„A tempónk egészen jó volt, az autó pedig nagyszerűen működött. Az egyensúlya kapcsán sok segítséget kértem a csapattól. Tudom, hogy a rajtbüntetések miatt kívülről is kaptunk némi segítséget, de ezeket a pontokat senki sem veheti el tőlünk.”

Pedig két alkalommal is úgy tűnt, hogy a nap sztárja büntetést kaphat. De Vries az 53 körös viadal alatt több alkalommal szélesre sodródott a két Lesmóban, amivel ötmásodperces időbüntetést kockáztatott, utólag pedig azért vizsgálta őt az FIA, mert a biztonsági autós fázis alatt „kiszámíthatatlanul” vezetett. A The Race szerint a pilóta fékmelegítés közben túl nagyot fékezett, aminek következtében a mögötte érkező Guanyu Zhou egy pillanatra megelőzte őt. De Vries végül mindkét esetet megúszta, így megtarthatja a megszerzett két pontját. Utóbbiért egy figyelmeztetést kapott.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!