Dél-Afrikában jár a héten az F1 küldöttsége - F1VILÁG.HU

Dél-Afrikában jár a héten az F1 küldöttsége

Sajtójelentések szerint a héten Dél-Afrikában, a Kyalami versenypályán jár a Forma-1, valamint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szakemberei. Jó esély van rá, hogy hamarosan újra ellátogat majd a száguldó cirkusz a versenyhelyszínre.

A RacingNews365.com című internetes portál jelentése szerint az F1 sportigazgatója, Steve Nielsen, Craig Wilson, az F1 teljesítményért felelős vezetője, valamint az F1 főmérnöke, Richard Springett is látogatást tett a korábbi királykategóriás versenyhelyszínen hétfőn, kedden pedig az FIA képviseletében Stuart Robertson vizsgálja majd a dél-afrikai aszfaltcsíkot.

Ahogyan arról korábban az F1Világ is beszámolt, akár már 2023-ban újra Forma-1-es verseny lehet Dél-Afrikában. A Kyalami versenypálya utoljára 1993-ban látta vendégül a száguldó cirkusz mezőnyét, ahhoz pedig, hogy a királykategória újra itt vendégeskedjen, számos fejlesztést végre kell hajtani a létesítményen.

A pálya jelenleg az FIA 2-es fokozatú licencével rendelkezik, ahhoz pedig, hogy az F1-es versenyrendezéshez szükséges 1-es fokozatot is megszerezze, több változtatást is végre kell hajtani – le kell például aszfaltozni rengeteg bukóteret a jelenlegi sóderágyas megoldás helyett. De bizonyos kanyarokat is át kell alakítani, míg a mentőhelikopter leszállópályáját is át kell helyezni a paddocktól távol az FIA protokolljainak megfelelően.

A RacingNews365.com című lap egyik forrása szerint az átalakítások „4-6 millió dollár közötti összeget” emészthetnek fel. A legfőbb problémát viszont az idő jelenti, a tervek szerint ugyanis már jövő áprilisban megtartanák a Dél-Afrikai Nagydíjat.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!