Delfinezik a McLaren, de ez Norris szerint jó jel - F1VILÁG.HU

Delfinezik a McLaren, de ez Norris szerint jó jel

Az idei Forma-1-es autók pattogásáról eddig szinte csak negatív értelemben volt szó, Lando Norris azonban egy új nézőpontot képvisel. Abban bízik, a McLaren erősödő delfinezése a fejlődés jele.

Az utóbbi néhány F1-es hétvégén a McLaren istállójánál is jelentkezett a rettegett delfinezés, ami különösen nagy sebességnél keserítetti meg a pilóták dolgát. Lando Norris, a csapat fiatal brit pilótája abban bízik, a számukra viszonylag új jelenség annak a jele, hogy fejlődnek.

„Az utóbbi néhány versenyen időnként eléggé intenzív volt. Silverstone-ban is számottevő volt, szóval nem ért meglepetésként. Bízom benne, hogy ez egy jó jel, mert a javuló autó hajlamos a delfinezésre. Úgy tűnik, hogy a Ferrari és a Mercedes is sokat pattogott, és ők nyilván sokkal gyorsabbak, mint mi. A Red Bull kivétel, de ők lehet, hogy mindent jól csináltak.”

Ahogy javítunk az autón, úgy jelentkezik ez a jelenség, szóval ez jó jel is lehet. Azt is jelentheti, hogy jó irányba tartunk. Megpróbáljuk kideríteni, igazam van-e.”

A McLaren egy komplett tesztprogramot teljesített a Francia Nagydíj pénteki napján. Daniel Ricciardo egész nap új alkatrészekkel körözött, Norris pedig délutánra kapta meg azokat, hogy minél több összehasonlítási alappal rendelkezzenek a továbblépéshez. Norris szerint az új csomag egyértelműen hatást gyakorolt az autója vezethetőségére.

„Nem mondanám, hogy nehéz dolgunk volt. Apró érzetekről van szó, de mi már annyira hozzászoktunk, nagyon érzékenyek vagyunk” – magyarázta a fiatal brit, aki abban bízik, az éjszaka folyamán sikerül fejlődniük.

Norris a hatodik helyen zárta a pénteki napot, hátránya egy másodperc volt az élen leintett Carlos Sainz mögött.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Delfinezik a McLaren, de ez Norris szerint jó jel
Norris szerint az egyetlen esélyük, ha Piastri kiüti Verstappent
Piastri: Megpróbáljuk megszorongatni Verstappent
Verstappen üzent a szingapúri vészmadaraknak

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!