Délkelet-ázsiai csapat csatlakozna a Forma-1-hez - F1VILÁG.HU

Délkelet-ázsiai csapat csatlakozna a Forma-1-hez

Beadta nevezési kérelmét a Nemzetközi Automobil Szövetséghez (FIA) egy délkelet-ázsiai székhelyű istálló, mely akár már 2025-ben szerepelne a Forma-1-es világbajnokságon.

Az LKY SUNZ egy amerikai sportalaptól, valamint magánszemélyektől és ázsiai vállalatoktól származó pénzeknek köszönhetően csatlakozna a száguldó cirkuszhoz, méghozzá azon program keretében, melyet még januárban indított el az FIA, hogy új, jövőbeli F1-es csapatokat kutasson fel.

A név a „szerencse” és a „nap” rövidítésére utal, a csapat pedig reményei szerint egy vadonatúj, délkelet-ázsiai gyárban helyezkedhet majd el, autóit azonban kezdetben európai bázison építeni.

 

Magát a projektet Benjamin Durand vezeti majd, aki komoly tapasztalattal rendelkezik a motorsportban, annak idején ő is társalapítója volt annak a pályázatnak, amit a Pantheri Asia F1 Team adott be.

Az F1-es csatlakozási pályázatok benyújtási határideje május 15-re csúszott az FIA-nál, míg a hivatalos csatlakozási kérelmeket június 30-ig kell beadni az F1 irányító szervezetének. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Délkelet-ázsiai csapat csatlakozna a Forma-1-hez
Ferrari: Megvolt a tempónk a pole-hoz, így akár nyerhettünk is volna Monacóban
Problémás még a Mercedes autójának hátulja, ezt akarja megoldani a csapat
Verstappent leste az esős Monacóban Piastri
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!