Friss hírek

Dennis elhagyta a McLaren forma-1-es részlegét

Ron Dennis hivatalosan is megerősítette, hogy végleg szakít a cégcsoport forma-1-es részlegével, és a jövőben teljes erőbedobással a sportautók gyártására specializálódott McLaren Automotive vezetésére fókuszál.

Ron Dennis hivatalosan is megerősítette, hogy végleg szakít a cégcsoport forma-1-es részlegével, és a jövőben teljes erőbedobással a sportautók gyártására specializálódott McLaren Automotive vezetésére fókuszál.

Ron Dennis megerősítette, hogy már átadta a McLaren Racing vezérigazgatói posztját utódjának, Martin Whitmarsh-nak, aki március elsejével csapatvezetőként tevékenykedik.

Dennis azért döntött a távozás mellett, hogy teljes erővel a sportautók fejlesztésére és gyárátásra specializálódott, függetlenül működő McLaren Automotive vezetésére koncentrálhasson, amely a tervek szerint 2011-ben bemutatja az első McLaren sportautó modelleket.

Dennis, aki a Maláj Nagydíjra már nem kísérte el csapatát, elmondta, hogy egymaga döntött a távozás mellett.

“A Vodafone McLaren Mercedes csapatvezetői pozícióját már január 16-án, új forma-1-es autónk bemutatójának napján átadtam Martin Whitmarsh-nak” – mondta Dennis mai sajtótájékoztatóján a McLaren wokingi főhadiszállásán.

“Azon a napon számtalanszor megkérdezték tőlem, hogy részt veszek-e a 2009-es Ausztrál Nagydíjon. A válaszom igen volt. Tartottam is magam ehhez, és részt vettem az első versenyen, azonban nem mint a Vodafone McLaren Mercedesért felelős személy. Be kell vallanom, hogy elég furcsa érzés volt.”

“A következő versenyt, a Maláj Nagydíjat angliai otthonomban, a televízió előtt néztem, amit meglepően egyszerű elfoglaltságnak találtam. Azt gondoltam, sokkal érzékenyebben fog érinteni, miután hosszú évekig minden versenyen jelen voltam.”

“Bevallom, nem volt mindig egyszerű. Bevallom, mindig nagyon keményen harcoltam a McLarenért az F1-ben. Azonban senki nem kért erre. Az én döntésem volt.”

“Hasonlóan az én irányításom alatt ment végbe a McLaren Group átszervezése. Erre sem kért senki. Az én döntésem volt. Óriási lelkesedést érzek a McLaren Group és a McLaren Automotive kilátásaival kapcsolatban, és egyáltalán nem bánom, hogy Martinra hagytam azt a feladatot, hogy jelentsen a vezetőségnek a forma-1-es témájú dolgokról.”

Dennis továbbra is 15%-os részvényese a McLaren Groupnak, amely magában foglalja a McLaren Automotive, a McLaren Racing, a McLaren Marketing, a McLaren Electronic Systems, a McLaren Applies Technologies és az Absolute Taste céget.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!