Dennis lemondhat a csapatvezetői posztról

A McLaren csapatvezetője, Ron Dennis elhintette, nem kizárt, hogy a jövőben lemond a csapatvezetői feladatokról, és más szerepkörben folytatja tovább a munkát, méghozzá a McLaren új, sportkocsik gyártására specializálódott részlegén.

A McLaren csapatvezetője, Ron Dennis elhintette, nem kizárt, hogy a jövőben lemond a csapatvezetői feladatokról, és más szerepkörben folytatja tovább a munkát, méghozzá a McLaren új, sportkocsik gyártására specializálódott részlegén.

Dennis fejében már a tavalyi év végén megfogalmazódott a háttérbe vonulás lehetősége, azonban a brit szakember akkor – kollégái bíztatására – úgy döntött, még egy évet biztosan lehúz a McLarennél, mint csapatvezető.

Azonban a szezonzáró Brazil Nagydíjat követően elmondta, nem tartja kizártnak, hogy a következő hónapokban más területen próbál szerencsét a cégen belül, ám hozzátette, ez nem azt jelenti, hogy nem vesz majd részt a versenyeken a következő idényben.

“Az elkövetkezendő hónapok esetleges változásai nem a hétvégén elért eredménynek a következményei” – mondta Dennis. “Még mindig számtalan célom van, de az biztos, hogy a továbbiakban is találkozhatnak majd velem a nagydíjakon, mert az életemnek ezen részét túlságosan szeretem ahhoz, hogy leszámoljak vele. Látni fognak engem a boxutcában, és a versenyeken.”

A McLaren hamarosan sportautók gyártásába kezd, és Dennis elmondta, ki szeretné venni a részét az új projektből.

“Közel járunk ahhoz, hogy hivatalosan is útjára indítsuk a projektet” – mondta a szakember. “Természetesen a jelenlegi gazdasági helyzetben nem egyszerű az élet, mikor megpróbálsz mindent megtenni annak érdekében, hogy növeld a tőkédet, ami elengedhetetlen a továbblépéshez, azonban a program előrehaladott.”

“A szerepköröm bizonyos szempontból bővülni, más szempontból pedig szűkülni fog. Hiszek abban, hogy egy versenycsapatnak sokfelé kell terjeszkednie, és korántsem véletlen, hogy a McLaren egy cégcsoport. Szeretnénk felülmúlni a Ferrari sikereit, és ez nem lehetséges úgy, ha csak egy versenycsapatként működünk tovább.”

“Minél biztosabb alapokat akarunk és nem csak a versenysportban, hanem a sportkocsik gyártásában. Nagyobbak, és jobbak akarunk lenni, mint egy versenycsapat, ez kulcsfontosságú a túléléshez” – tette hozzá Dennis.

Dennis korábban már elmondta, ha netán lemond a csapatvezetői posztról, helyére a jelenleg vezérigazgatóként tevékenykedő Martin Whitmarsh a legesélyesebb.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS