Dennis magyarázatot adott a McLaren döntésére - F1VILÁG.HU

Dennis magyarázatot adott a McLaren döntésére

A McLaren csapatvezetője, Ron Dennis elmondta, azét döntöttek úgy, hogy nem hívják ki a boxba Lewis Hamiltont a biztonsági autós periódus alatt, mert arra számítottak, hogy jóval hamarabb megtisztítják a pályát Timo Glock balesetét követően.

A McLaren csapatvezetője, Ron Dennis elmondta, azét döntöttek úgy, hogy nem hívják ki a boxba Lewis Hamiltont a biztonsági autós periódus alatt, mert arra számítottak, hogy jóval hamarabb megtisztítják a pályát Timo Glock balesetét követően.

A biztonsági autó a futam 36. körében gördült pályára, miután a Toyota német versenyzője, Timo Glock a célegyenesre ráfordító kanyarban a felfüggesztés meghibásodása miatt megpördült, és hátulról telibe találta a boxutca betonfalát.

A balesetben rengeteg törmelék került a pályára, és a biztonsági autó hat körig tartotta a mezőnyt, miközben a legtöbben elvégezték utolsó kiállásukat.

Hamilton azonban nagy meglepetésre nem állt ki a biztonsági autó mögül, így utolsó tankolását későbbre kellett időzítenie, ami miatt visszacsúszott az ötödik helyre, ám hihetetlen tempót diktálva, végül megszerezte a győzelmet a vasárnapi versenyen Hockenheimben.

Dennis elárulta, csapata nem számított arra, hogy ilyen sokáig pályán lesz a biztonsági autó, és éppen ezért döntöttek úgy, hogy nem hozzák ki Hamiltont.

“Ha két különböző dolgot csinálsz a két autóddal, akkor az egyik döntés biztosan helyes lesz. Lewis autójában azonban rengeteg üzemanyag volt abban az időben” – magyarázta Dennis a riportereknek.

“Mikor a biztonsági autó pályára gördült, elegendő mennyiségű üzemanyag volt az autójában ahhoz, hogy néhány lassú kört megtegyen, majd elhúzzon a többiektől. A mi elgondolásunkat bizonyítja az is, hogy Heidfeld és Piquet is kint maradt a pályán. Piquet az egy kiállásos stratégiájának köszönhetően megszerezte a második helyet, míg Heidfeld is jó eredményt ért el.”

“A biztonsági autó azonban sokkal hosszabb ideig kint maradt a pályán, mint amire mi számítottunk, mert nem láttuk az esetet. Azt hittük, hogy nem kell elmozdítani az autót, és csak a pályán lévő törmelékeket kell feltakarítani. Nem számítottunk arra, hogy ilyen sokáig kint lesz a biztonsági autó, így nem maradt elég időnk.”

“A másik dolog pedig az, hogy nagyon jó volt a sebességünk. A verseny első felében körönként háromnegyed másodpercet adtunk a teljes mezőnynek. Talán jobb lett volna, ha egyszerre hívjuk ki mindkét autónkat a boxba, de végül minden jól alakult számunkra.”

A McLaren vezetése egyébként elnézést kért brit versenyzőjétől a versenyt követően, és Dennis elmondta, fantasztikusan jól teljesített Hamilton az egész hétvégén.

“Fantasztikus versenyt futott. Az első etapban kimagaslóan mentünk, de az egész versenyen sokkal – ismétlem, sokkal – gyorsabbak voltunk a többieknél” – tette hozzá a McLaren csapatvezetője.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!