Friss hírek

Dennis megerősítette, már jó ideje nem beszélt Alonsóval

A McLaren csapatvezetője, Ron Dennis a Motorsport Világtanács múlt heti meghallgatásán bevallotta, hogy az augusztus elején megrendezett Magyar Nagydíj óta nem áll beszélő viszonyban a kétszeres világbajnok Fernando Alonsóval.

A McLaren csapatvezetője, Ron Dennis a Motorsport Világtanács múlt heti meghallgatásán bevallotta, hogy az augusztus elején megrendezett Magyar Nagydíj óta nem áll beszélő viszonyban a kétszeres világbajnok Fernando Alonsóval.

Dennis a múlt heti meghallgatáson, melynek jegyzőkönyvét ma hozta nyilvánosságra az FIA, őszintén elmondta, hogy a Magyar Nagydíj óta nem beszélt Alonsóval, aki a Hungaroringen kerek perec kijelentette, úgy érzi, Hamiltont előnyben részesíti csapata.

“Nem vagyunk beszélő viszonyban, de ez nem számít” – mondta Dennis az FIA szeptember 13-i meghallgatásán.

Hirdetés
 

“Azóta nem beszéltünk egymással” – folytatta Dennis, célozva a Magyarországon történtekre, mikor Alonso odaállt hozzá és kijelentette, ha nem kap nagyobb támogatást a csapaton belül, olyan bizonyítékokat juttat el a szövetségnek, melyek döntőek lehetnek a kémügyben.

“Először is, a Fernando és köztem lévő kapcsolat hihetetlenül rideg. És ez még enyhe kifejezés volt” – magyarázta Dennis. “Fernando szent meggyőződése, hogy a mi elveink, melyek szerint egyenlő bánásmódban részesítjük versenyzőinket, nem tükrözik, hogy ő egy kétszeres világbajnok.”

“Ő úgy gondolta, hogy tapasztalata, tudása, és a korábbi csapatától hozott információi feljogosítják arra, hogy kitüntetett szerepet követeljen a csapatban. Azon a megbeszélésen nagyon szomorú volt az előző napon történtek miatt, ám talán azt nem kell mondanom, hogy én még jobban el voltam keseredve” – tette hozzá Dennis célozva a Magyar Nagydíj időmérő edzésén történtekre.

“Közölte velem, hogy birtokában vannak olyan e-mailek, melyek újabb bizonyítékok lehetnek arra, hogy igenis benne van a csapat a kémügyben. Mikor ezeket mondta, rákiáltottam, hogy állj. Kimentem, behívtam Mr. Whitmarsh-t, és Fernando megismételte mindezt menedzsere előtt.”

“Mikor befejezte, odafordultam Martin Whitmarsh-hoz, és azt kérdeztem tőle, most mi tévők legyünk. Martin azt felelte, fel kellene keresnünk Max-ot. Miután Martin és Fernando elmentek, felhívtam Max-ot, és elmondtam neki a történteket. Nagyon bosszús és mérges voltam, de leginkább szomorú. Max azonban lecsitított.”

“Azt mondta, hogy semmit nem kell tennem. Aztán megnyugodtam. A verseny napján azonban Fernando menedzsere odajött hozzám és védence nevében is elnézést kért tőlem, aki elmondása szerint túlságosan elragadtatta magát. Mikor felhívtam Max-ot, teljes mértékben megértett engem, és azt mondta, hogy ha úgy érzi, van valóságalapja annak, amit Fernando mondott, akkor kapcsolatba fog lépni velem.”

“Végül is jól szerepeltünk azon a versenyen. Majd Fernando is odajött hozzám, bocsánatot kért a kirohanásáért. Ennyi volt, aztán 26 nappal később a versenyzőink levelet kaptak az FIA-tól. Hogy mi történt eközben, nem tudom” – tette hozzá Dennis.

A McLaren csapatvezetője azt is elmondta, hogy megkérték Alonsót, jelenjen meg a párizsi meghallgatáson, ám azt a spanyol versenyző elutasította.

“Mr. Alonso azért nincs itt, mert nem akart eljönni” – mondta Dennis. “Azt mondta, más feladatai vannak, én pedig nem kényszeríthetem arra, hogy itt legyen. Mi elhívtuk, de nem jött el.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!