Dennis nem fél az igazságtól, mert hisz a McLarenben - F1VILÁG.HU

Dennis nem fél az igazságtól, mert hisz a McLarenben

HIRDETÉS

Ron Dennis fantasztikus teljesítménynek tartja, hogy miközben egyre nagyobb nyomás nehezedik csapatára a kémügy miatt, továbbra is koncentrált tud maradni a wokingi alakulat. A McLaren vezetője azonban már gőzerővel készül a csütörtöki meghallgatásra.

Ron Dennis fantasztikus teljesítménynek tartja, hogy miközben egyre nagyobb nyomás nehezedik csapatára a kémügy miatt, továbbra is koncentrált tud maradni a wokingi alakulat. A McLaren vezetője azonban már gőzerővel készül a csütörtöki meghallgatásra.

Azt követően, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség a múlt hét közepén bejelentette, újabb bizonyítékok kerültek elő a kémügyben, és a hétvégén kiderült, hogy az olasz hatóságok is eljárást indítottak a csapat ellen, a McLarennek számos problémát kellett áthidalnia az Olasz Nagydíjon.

Mindezek ellenére a csapat nem tört meg, és véghezvitte, amire oly régóta készült: hazájában megverni a Ferrarit. Dennis azonban elmondta, nem volt felhőtlen az öröme, ugyanis tisztában van azzal, hogy sok múlik majd a csütörtöki meghallgatáson.

“Minden egyes versenyen a győzelemre hajtunk” – mondta. “Természetesen, ha az első két helyen futsz be, az fantasztikus érzés, de ezt nem is akarom többet hangsúlyozni. A csapat kimagasló munkát végzett, remekül teljesített, pedig mindenkin hatalmas volt a nyomás a hétvégén.”

“Igazi embert próbáló hétvégén vagyunk túl. Megpróbáltuk megtartani a méltóságunkat, és motiváltnak maradni, pedig nem volt egyszerű a helyzetünk. Nyilvánvalóan most másra kell majd koncentrálnunk, és mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a meghallgatáson mindenre magyarázatot tudjunk adni, hogy tisztázzuk magunkat a már hónapok óta tartó kémügyben.”

“Jó látni, hogy partnereink és szponzoraink mellettünk állnak, és folyamatosan érdeklődnek a helyzetről. Jó látni, hogy igazi csapatként működünk. A srácok mindenben segítették a munkánkat, pedig nem volt könnyű számunkra a hétvége.”

Dennis azt is elmondta, bármi is legyen az ügy végkimenetele, bízik benne, hogy csapata egy erősebb szervezetként távozhat a meghallgatásról.

“Nem mi vagyunk az egyedüliek, akik ilyen helyzetbe kerültek. Azonban bízom benne, hogy egy erősebb szervezetként kerülhetünk ki az ügyből. Viszont egy biztos: nagyon pontos magyarázatot kell adnunk mindarra, ami az elmúlt hónapokban történt. És ez az, amit tenni fogunk” – mondta a brit szakember.

Mikor arról kérdezték, hogy a kémügy kihatással van-e a pályán vívott fantasztikus küzdelemre, Dennis a következőket mondta: “Megpróbáltam elvonatkoztatni és csak arra figyelni, amire általában egy átlagos versenyhétvégén szoktam. Most már a meghallgatásra készülök, mert ez is a munkám része, jóllehet nem egyszerű. De ez a kötelességem.”

“Nem vagyok boldogtalan. Megpróbálok a lehető legnyíltabban és legkorrektebbül, de körültekintően válaszolni a kérdésekre. Nem akarom, hogy azzal vádoljanak, hogy olyat mondtam, ami árt a sportnak és a csapatomnak.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!