Dennis nem tudott örülni Hamilton győzelmének - F1VILÁG.HU

Dennis nem tudott örülni Hamilton győzelmének

HIRDETÉS

A McLaren Mercedes csapatvezetője, Ron Dennis bevallotta, az elmúlt napok eseményei után túlságosan kimerült ahhoz, hogy örülni tudjon Lewis Hamilton futamgyőzelmének.

A McLaren Mercedes csapatvezetője, Ron Dennis bevallotta, az elmúlt napok eseményei után túlságosan kimerült ahhoz, hogy örülni tudjon Lewis Hamilton futamgyőzelmének.

A Magyar Nagydíj sportfelügyelői úgy döntöttek, elveszik a McLaren hétvégén megszerzett konstruktőri pontjait – szám szerint 15-öt –, mintegy megtorlásként a szombati időmérő edzésen történekért, mikor Alonso feltartotta Hamiltont a boxban.

Arra a kérdésre, hogy jól érzi-e magát a Magyar Nagydíj után, Dennis a következőket válaszolta az ITV riporterének: “Teljesen ki vagyok merülve ezután a hihetetlenül kemény hétvége után. Nem is tudok örülni a sikernek. Ami tegnap történt, az egyszerűen elfogadhatatlan. Teljes mértékben elkötelezettek vagyunk az egyenlő bánásmód iránt. Azonban akármennyire is akartuk, nem tudtuk tartani magunkat eredeti tervünkhöz, és emiatt most roppant nehéz helyzetben vagyunk.”

“Konstruktőri pontokat vesztettünk, feltéve ha visszadobják fellebbezésünket a bíróságról” – folytatta Dennis, aki megerősítette, a hivatalos fellebbezés még nem készült el, azt csak a jövő héten nyújtják be az illetékes szervnek.

A McLaren első számú embere továbbá azt is elmondta, valahol mindkét versenyzőjük hibás a történtekért.

“Egyik versenyzőnk sem makulátlan az ügyben” – mondta. “Talán egy kicsit agresszívebben kell kezelnünk a helyzetet, de ez nem az én stílusom. Hatalmas a nyomás a csapaton belül, különösen akkor, mikor két tehetség versenyez egy csapatban, akik mindketten a végső győzelemre hajtanak, és céljuk az, hogy valamilyen módon előnyre tegyenek szert a másikkal szemben.”

“Szerencsére továbbra is vezetjük mindkét bajnokságot. Nehéz hétvégén vagyunk túl, és keményen kell dolgoznunk, hogy mindent a helyére tegyünk, és bebiztosítsuk, hogy többé nem forduljon elő ilyen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!