Friss hírek

Dennis szerint nincs felelős Hamilton kieséséért

A McLaren Mercedes csapatvezetője, Ron Dennis szerint senkit nem lehet hibáztatni Hamilton kieséséért, aki korábban magát okolta a történtekért.

A McLaren Mercedes csapatvezetője, Ron Dennis szerint senkit nem lehet hibáztatni Hamilton kieséséért, aki korábban magát okolta a történtekért.

Bár Hamiltonnak minden esélye megvolt arra, hogy már a hétvégén világbajnokká avassák, azonban miközben brutálisan elkopott gumijaival megpróbált bevánszorogni a boxba, megcsúszott és a kavicságyban ragadt.

“Hiba lenne bárkit is felelőssé tenni a történtekért” – mondta Dennis. “Borzalmasan kemény a küzdelem versenyzőink között az idei évben, és ez a következő futamon is folytatódni fog.”

Hirdetés
 

“Meg akartuk tartani vezető pozíciónkat. Nem hiszem, hogy olyan hatalmas hibát követtünk el, és Lewist sem lehet okolni a történtekért. Azonban a pályán sokkal szárazabb volt az aszfalt, mint a box bejárati ívén. Ez okozta a gondot” – magyarázta a csapatvezető.

“Könnyű azt mondani, hogy korábban kellett volna kihívnunk a boxba, de ki tudja azt megmondani, hogy az változtatott volna-e a helyzeten. A tavalyi versenyen Alonso az intermediate gumikkal borzalmasan lassan ment. Az összes élcsapat, köztük mi is azon volt, hogy átvészelje az esőt, és csak akkor váltsonk slick gumikra, mikor már biztonságos.”

Érdekes megjegyezni, hogy a McLaren nem azért tolta el Hamilton kerékcseréjét, mert attól tartott, hogy Kimi megelőzi, sokkal inkább aggódott amiatt, hogy az egyre jobb tempót diktáló Alonso elmegy mellett, és elhappolja előle a győzelmet.

“A legnagyobb probléma az eső volt, és Hamilton abroncsai nagyon rossz állapotban voltak. Azonban nem Kimivel versenyeztünk, hanem Fernandóval” – tette hozzá Dennis.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!