Dennis: Változni fog a McLaren festése

Ron Dennis elárulta, változni fog a McLaren Forma-1-es autójának festése, ám csak akkor, ha egy nagy támogató érkezése miatt megéri majd váltani.


Ron Dennis elárulta, változni fog a McLaren Forma-1-es autójának festése, ám csak akkor, ha egy nagy támogató érkezése miatt megéri majd váltani.

A patinás angol istálló idén új motorpartnerrel, a Hondával versenyez majd a királykategóriában, emiatt sokan arra számítottak, a csapat autói újra piros-fehérben tündökölnek majd.

Ehhez képest az MP4-30-as versenygép egy már-már szokványos, szürkésfekete árnyalatot kapott, Dennis azonban elárulta, ha szükséges lesz, váltanak.

„Ugyanezt a beszélgetést folytattuk le csapaton belül is: sokan azt mondták, miért nem csináljuk narancssárgára? Elvégre ez volt a McLaren régi színe!” – magyarázta a szakember.

„Nos, én erre azt mondom: csak azt mondogatjátok, hogy ez volt a McLaren régi színe. De mi a fenéért akarnánk visszamenni a múltba? Mit csinálunk? Kreálunk egy esztétikailag megfelelő dizájnt? De mi célból?”

„Ez a McLaren festése. Mindig is ezek a színkombinációk voltak – és csak üzleti okokból fog megváltozni. Azét nem, hogy néhány embert a vállalaton belül boldoggá tegyünk, mert épp narancssárgára, vagy sárgára akarják festetni az autót.”

Dennis hozzátette, abszolút érti a színezet miatti panaszkodást, de véleménye szerint hosszabb távon jobban járnak, ha majd érkezik egy nagyobb szponzor, aki miatt érdemes lesz váltani.

„Sokkal feltűnőbb lesz, ha hirtelen előjövünk mondjuk egy zöld autóval a következő okok miatt: mert mindenki tudni fogja, hogy rengeteg pénz áll a házhoz.”

„Igen, változtathatunk a színeken. Előállhatunk valami bátrabbal. Meg tudjuk csinálni mindezt. Csak egy okot mondjanak rá, miért csináljuk? Ha azt mondják, hogy esztétikusabb legyen, az nekem nem elég ok.”

„Ne aggódjanak – változni fog. De nem árulom el, mikor.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!