Friss hírek

Dennis védelmébe vette a McLarent

A McLaren csapatvezetője, Ron Dennis úgy gondolja, hogy Lewis Hamilton és újdonsült csapattársa, Heikki Kovalainen kiváló teljesítménye is bizonyítja, hogy csapata tudja, miként kell bánni versenyzőivel.

A McLaren csapatvezetője, Ron Dennis úgy gondolja, hogy Lewis Hamilton és újdonsült csapattársa, Heikki Kovalainen kiváló teljesítménye is bizonyítja, hogy csapata tudja, miként kell bánni versenyzőivel.

A wokingi bázisú alakulat számára nem volt egyszerű a tavalyi év, ugyanis hatalmas volt a viszály az újonc Hamilton, és csapattársa, Fernando Alonso között, aki mindenképpen azt szerette volna, ha kétszeres világbajnokhoz méltóan, elsőszámú versenyzőként kezelik.

Bár sokan a csapat vezetőjét, Ron Dennist hibáztatják a kialakult helyzet miatt, a brit szakember úgy gondolja, hogy nem rajtuk múlott a dolog, amit az is bizonyít, hogy az idei évben eddig minden rendben van versenyzőikkel, akik egyenlő feltételekkel szállhatnak harcba minden egyes futamgyőzelemért, és természetesen a bajnoki címért.

“Ha valaki gyenge valamiben, nincs önbizalma, vagy nincs meg a megfelelő állóképessége, akkor rengeteg hely van még a fejlődésre. Ezek nem negatívumok. Úgy gondolom, hogy tudjuk, mire van szükségük a versenyzőinknek” – mondta Dennis.

“Természetesen lehet kritizálni azt, hogy miképpen bánunk a versenyzőkkel, legalábbis az egyenlősség terén, azonban úgy gondolom, hogy ez mind a versenyzők érdekét szolgálja. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy mind fizikálisan, mind mentálisan támogassuk őket. Azonban, amit láthatunk, az természetesen nagyban az ő érdemük, illetve azé a szervezeté, amit mögéjük teszünk, hogy jobb versenyzők válhassanak belőlük.”

Annak ellenére, hogy a McLaren büszkélkedhet az egyik legtapasztalatlanabb versenyzői felállással a jelenlegi mezőnyben, Dennis biztos benne, hogy emiatt nem kerülnek hátrányba.

“Norbert Hauggal együtt mindenre kiterjedően átnéztük a versenyzői piacot. Átbeszéltük a dolgot, megosztottuk a véleményünket a szervezetben dolgozókkal, akik nem mindig értenek velünk egyet, és a végén meghoztuk a döntést.”

“Semmi kétség afelől, hogy versenyzőink a legjobbak. Az pedig nagy előny, hogy fiatalok, nem is beszélve arról, hogy hasonló a személyiségük, így jól kijönnek egymással. Mindig arra törekszünk, hogy a megszerezhető legjobb szakembereket alkalmazzuk” – tette hozzá Dennis.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!