Friss hírek

Dennis védelmébe vette Hamiltont

A McLaren csapatvezetője, Ron Dennis védelmébe vette Lewis Hamiltont, aki hatalmasat hibázott a hétvégi Kanadai Nagydíjon, mikor elbambult a boxutca kijáratánál, és telibe találta az előtte várakozó Kimi Raikkönen Ferrariját.

A McLaren csapatvezetője, Ron Dennis védelmébe vette Lewis Hamiltont, aki hatalmasat hibázott a hétvégi Kanadai Nagydíjon, mikor elbambult a boxutca kijáratánál, és telibe találta az előtte várakozó Kimi Raikkönen Ferrariját.

A brit versenyző kényelmesen autózott az élen a futam első részében, ám miután Sutil balesete miatt pályára küldték a biztonsági autót, riválisaival egyetemben kihajtott a boxba, ami végzetesnek bizonyult.

A McLaren versenyzője ugyan elvesztette vezető pozícióját Raikkönennel és Kubicával szemben a tankolás közben, minden esélye megvolt arra, hogy tavalyi esősége után ismét győzelmet arasson Montrealban.

Hirdetés
 

Igen ám, de Hamilton nem volt elég figyelmes, és nem vette észre a boxutca végi piros jelzést, és bár megpróbált korrigálni, telibe találta Raikkönen Ferrariját, és mindketten kiestek.

A sportfelügyelők azonnal vizsgálatot indítottak az ügyben, és nem sokkal a futam vége után megerősítették, Hamilton tízhelyes rajtbüntetéssel várhatja a két hét múlva megrendezésre kerülő Francia Nagydíjat.

Bár elfogadta a büntetést, Dennis védelmébe vette versenyzőjét, és elmondta, nem volt egyszerű helyzetben Hamilton, ugyanis miután az elsőről visszacsúszott a harmadik helyre, arra figyelt, miként küzd egymás ellen Kubica és Raikkönen a boxutcában.

“Egyik versenyző sem vet szándékosan véget a versenyének, és az igazság az, hogy Lewis nem észlelte, hogy az előtte harcban álló két versenyző hirtelen megáll a boxutca végén” – magyarázta Dennis.

“Egy versenyző számára nagyon nehéz eldönteni, mire koncentráljon: a lámpára, vagy az előtte haladókra, akik egymással harcolnak. Hibázott Lewis, így elfogadjuk a sportfelügyelők döntését.”

A McLaren ügyvezetője, Martin Whitmarsh egyetértett kollégájával és megerősítette, csapatánál fel sem merült a fellebbezés lehetősége.

“Kemény, de sportszerű döntést hoztak a felügyelők” – mondta. “Kemény, mert ezzel szinte ellehetetlenítették Lewis helyzetét a következő versenyen, de sportszerű, mert valóban elkerülhető lett volna a baleset. Néha súlyos következményei vannak egy pillanatnyi zavarnak.”

A McLaren vezetése már most elkezdett azon gondolkodni, milyen stratégiával tudná megkönnyíteni Hamilton dolgát a Francia Nagydíjon, ahol a legjobb esetben is csak a középmezőnyből rajtolhat.

“Szerintem az első etapja hosszabb lesz, mint egyébként lenne, ez talán az egyetlen jó megoldás a helyzetre. Egyelőre még nem modelleztük le, de ez talán működhet” – tette hozzá Whitmarsh, aki szerint csapata versenyképes lehet Magny-Cours-ban, ahol a tavalyi évben fölényes győzelmet aratott a Ferrari.

“A tavalyi évben, autónk karakterisztikája miatt a Ferrari jobban bánt a gumikkal a versenyen, és jobb volt a kanyarsebessége. Idén viszont már sokkal jobb a végsebességünk, így a következő két versenyen jól szerepelhetünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Dennis védelmébe vette Hamiltont
Hivatalos: Binotto távozik a Ferrari csapatfőnöki posztjáról!
McLaren: A Red Bull remek lehetőséget kínálhat Ricciardónak a visszatérésre!
Tükrök helyett kamerák? Az F1 még nem mondott le az ötletről!
Binottót több F1-es istálló is megkörnyékezte
Sainz: Nem igaz, hogy elkezdték hozzám igazítani az autót!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!