Friss hírek

Di Grassi a Pirelli új tesztpilótája

A Forma-1-be idén visszatért Pirelli szerdán hivatalos közleményben tudatta, hogy a továbbiakban Lucas di Grassi segít abroncsai tesztelésében.


A Forma-1-be idén visszatért Pirelli szerdán hivatalos közleményben tudatta, hogy a továbbiakban Lucas di Grassi segít abroncsai tesztelésében.

A 26 éves versenyző az idei évben legalább öt alkalommal vezetheti majd a Toyota TF109-es versenygépét, hogy elősegítse a legújabb generációjú F1-es abroncsok fejlesztését.

A közlemény szerint di Grassi több alkalommal a nagydíjak helyszínére is elkíséri majd a Pirellit, így például már hétvégén, Silverstone-ban is jelenleg lesz a paddockban, ahol információkat gyűjthet és részt vehet a technikai értekezleteken.

A brazil versenyző a tesztprogramok során főként a jövő évi abroncsok kifejlesztésén dolgozik majd.

„Lucas nem csak a tempójával – ami egyébként rendkívül fontos, ha versenyszimulációkat akarunk elvégezni -, hanem technikai visszajelzéseivel is lenyűgözött bennünket. Nagyon örülök annak, hogy üdvözölhetjük őt csapatunkban” – mondta a Pirelli motorsport-igazgatója, Paul Hembery.

Di Grassi hozzátette, alig várja már, hogy segíthesse az olasz vállalat F1-es előmenetelében.

„A Pirelli fantasztikus munkát végzett mindeddig, és alig várom már, hogy segítsek abban, hogy még jobbá tegyék abroncsaikat a jövőben: nem csak a versenyzők és csapatok, de a nézők érdekében is” – mondta a brazil.

„Ez egy nagyszerű lehetőség számomra, hiszen így több időt tölthetek el egy F1-es versenyautó volánja mögött – erre manapság nem sok lehetőség kínálkozik a teszttilalom miatt.”

Di Grassi 2005-ben vezetett először forma-1-es autót, több évig a Renault tartalékversenyzőjeként tevékenykedett, majd 2010-ben egy teljes idényt végigversenyzett a királykategóriában a Virgin alakulatánál.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek