A Hungaroringről jelentkezünk! Kövesd velünk a Magyar Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Di Grassi lehet a Manor egyik versenyzője

Brit lapértesülések szerint a Renault tesztpilótája, Lucas di Grassi közel áll ahhoz, hogy a Manor GP versenyzőjeként, már jövőre bemutatkozzon a Forma-1-ben, ám először jelenlegi csapata döntésére vár.

Brit lapértesülések szerint a Renault tesztpilótája, Lucas di Grassi közel áll ahhoz, hogy a Manor GP versenyzőjeként, már jövőre bemutatkozzon a Forma-1-ben, ám először jelenlegi csapata döntésére vár.

A brazil pilóta előkelő helyen szerepel a Renault listáján, amit az is bizonyít, hogy a francia gárda már korábban megerősítette, hogy egy nap tesztelési lehetőséget biztosít számára a szezon vége után.

“Jelen pillanatban jól állnak a dolgok” – mondta di Grassi az Autosportnak.

“Jelenleg a Renault-é vagyok. Még egy ülés szabad, és egy nagyon sikeres időszakot töltöttem a csapattal. A Renault rengeteget segített nekem, szóval elkötelezett vagyok a csapat iránt.”

A Renault már korábban megerősítette, hogy Robert Kubica lesz az egyik versenyzője 2010-ben, azonban a lengyel pilóta csapattársáról még nem született döntés.

“Egyelőre várakozó állásponton vagyok, hiszen a csapat még nem döntött második pilótája kilétéről, és azt is tudom, hogy vannak új csapatok, amelyek érdeklődnek irántam, de most még nagyon nehéz megmondani, hogy melyik lenne a legjobb választás.”

Az Autosport információi szerint di Grassi előrehaladott tárgyalásokat folytat a Manor istállóval, mellyel honfitársa, a néhai Ayrton Senna unokaöccse, Bruno Senna is tárgyalásban áll 2010-re.

Bár a brazil versenyző nem kívánt arról nyilatkozni, hogy milyen stádiumban vannak a megbeszélések, azt elmondta, hogy eddig úgy tűnik, a Manor lehet a legjobb választás számára az új csapatok közül.

“Értesüléseim szerint a Manornak van a legjobb csomagja az új csapatok közül, már ami a csapathoz érkező technikai szakembereket, a marketinget, és az anyagi hátteret illeti. Úgy gondolom, hogy nagyon komoly, így én mindenképpen a lista elejére helyezném őket.”

Di Grassi azonban hozzátette, egyelőre még semmi nincs eldöntve: “Minden a következő néhány hét eseményeitől függ, a szezon után majd meglátjuk, miként alakulnak a dolgok. Úgy érzem, 70% az esélye annak, hogy jövőre ott leszek a Forma-1-ben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!