Di Montezemolo büszke a Ferrari idei évére

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo büszke arra, amit csapata véghezvitt az idei évben, jóllehet a drámai fordulatokkal tarkított szezonzárón elvesztette az egyéni bajnoki címet.

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo büszke arra, amit csapata véghezvitt az idei évben, jóllehet a drámai fordulatokkal tarkított szezonzárón elvesztette az egyéni bajnoki címet.

A sport történetének egyik legizgalmasabb és legdrámaibb fordulatokkal tarkított szezonzárójának lehettünk szemtanúi a hétvégén Brazíliában, ahol Lewis Hamilton az utolsó kör utolsó kanyarjában szerezte meg a világbajnoki címet.

“Amióta a Forma-1-ben vagyok, még nem láttam ennyire izgalmas végjátékot” – mondta di Montezemolo hétfőn kiadott közleményében.

“Mindig is hangoztattam, hogy az utolsó verseny utolsó kanyarjáig harcolnunk kell, és ez így is történt egy roppant kiélezett küzdelem végén.”

A Ferrari elnöke természetesen dicsérő szavakkal illette csapatát, miután az olasz gárda megszerezte pályafutása 16. konstruktőri bajnoki címét, ami a nyolcadik volt az elmúlt tíz évben.

“Az, hogy a Ferrari megszerezte 16. konstruktőri bajnoki címét alapítása óta, egy hatalmas mérföldkő a csapat történetében, azonban nem csak azért, mert mindez annak a kemény munkának a gyümölcse, melyet a csapat és a versenyzők elvégeztek a szezon során, hanem azért is, mert ismét feltehetjük autóinkra a világbajnoki emblémát” – folytatta az olasz szakember.

“Nyolc bajnoki címet szereztünk az elmúlt tíz évben, melyre rajtunk kívül senki nem volt képes, sőt még csak a nyomunkba sem érnek a többiek, ami szintén bizonyítja, hogy milyen kemény munka áll mögöttünk.”

“Egy olyan csapatnak köszönhetően nyertünk, amely komoly átalakuláson ment át az elmúlt két évben, és aminek keretén belül számos új szakember érkezett a cégen belülről. Volt, mikor hibáztunk, és voltak nehéz pillanatink, azonban mindvégig egységesek maradtunk, és nem hátráltunk meg. Éppen ezért köszönetet szeretném mondani a csapatvezetőnek, Stefano Domenicalinek, és a csapat összes tagjának.”

A Ferrari elnöke továbbá megdicsérte Felipe Massát és Kimi Raikkönent, azonban bevallotta, hogy nagyon sajnálja a brazil pilótát, aki mindössze egy ponttal csúszott csak le a világbajnoki címről az idei évben.

“Két remek versenyzőnk van Felipe és Kimi személyében, akik mindketten megérdemlik a dicséretet az idei évben elvégzett munkájukért. Felipe a tegnapi versenyen bajnokként haladhatott át a célvonalon, ám néhány másodperccel később kicsúszott a kezéből a trófea. Csak elképzelni tudom, hogy mennyire fájdalmas perceket élt meg akkor.”

“Azonban minden tiszteletem az övé, és nem csak azért, amit a pályán tett a hazai közönsége előtt, mellyel bizonyította, hogy érdemes a bajnoki címre, hanem azért az érettségért és sportszerűségért, ami a pályán kívül jellemezte. Egy remek bajnok, és ember.”

“Végezetül pedig gratulálni szeretnék Lewis Hamiltonnak, a Forma-1 valaha volt legfiatalabb világbajnokának. Egy igen erős rivális, aki nyert, és megérdemelten. Az ő autóján díszeleghet majd az egyes rajszám a következő idényben, azonban egy dologban biztos lehet: minden tőlünk telhetőt megteszünk majd azért, hogy ismét visszatehessük azt a Ferrarira.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS