Friss hírek

Di Montezemolo nem ért egyet az új szabályokkal

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo elmondta, a szabályváltoztatások miatt egyáltalán nem élvezi a versenyeket az idei esztendőben.

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo elmondta, a szabályváltoztatások miatt egyáltalán nem élvezi a versenyeket az idei esztendőben.

A Ferrari jelenleg 35 ponttal van lemaradva a nagy rivális McLaren mögött a bajnoki pontversenyben, ám az elnök nem emiatt kritizálja az idei évben bevezetett szabályokat. Di Montezemolo úgy gondolja, hogy a folyamatos megszorítások ártanak a Forma-1-nek.

“Nem szeretem őket, több okból kifolyólag” – mondta az elnök a riportereknek a Ferrari 60. évfordulójára rendezett eseményen. “Szükség lenne arra, hogy az előzések elősegítése érdekében változtassanak a szabályokon. Véleményem szerint, teljesen felesleges volt túlbonyolítani a biztonsági autóra vonatkozó szabályokat, hiszen láthattuk, mi történt Montrealban.”

Hirdetés
 

“Úgy gondolom, hogy a Forma-1, mely egyre több országban kelti fel a rajongók érdeklődését, hamarosan nagy bajban lesz, és a Ferrari keményen fog harcolni, hogy ezt megelőzze” – folytatta di Montezemolo, aki szerint minimális a különbség a Ferrari és a McLaren között az idei évben.

“Néhány tizedmásodpercről beszélhetünk. Ha ezt sikerül áthidalnunk, akkor ismét az élen leszünk. Most azonban azon kell dolgoznunk, hogy visszatérjünk győzelmi formánkhoz, melyet az elmúlt három versenyen elvesztettünk. Két erős versenyzőnk van, és azt sem szabad elfelejtenünk, hogy az első négy versenyből hármat megnyertünk” – tette hozzá a Ferrari első embere.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!