Orosz Nagydíj

Di Montezemolo szerint unalmassá válhat a Forma-1

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo szerint tűrhetetlen, hogy a biztonsági autó pályára küldése kell ahhoz, hogy izgalmas és élvezetes versenyeket láthassunk a Forma-1-ben.

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo szerint tűrhetetlen, hogy a biztonsági autó pályára küldése kell ahhoz, hogy izgalmas és élvezetes versenyeket láthassunk a Forma-1-ben.

Bár sokan áradoztak a sport történetének első éjszakai versenyéről, az olasz szakember kritizálta a szingapúri utcai ringet.

“Sajnálatos módon, mikor olyan pályákon versenyzünk, ahol jobb lenne más eseményeket rendezni, bármi megtörténhet, mert az izgalmakat és a látványt a biztonsági autó szolgáltatja” – mondta di Montezemolo a Gazzetta dello Sportnak.

“Ez pedig lealacsonyító a Forma-1 számára. Mindenképpen beszélni szeretnék erről a többi csapattal a következő hetekben.”

A Ferrari elnöke már a hétvége előtt elmondta, hogy véleménye szerint a szingapúrihoz és a valenciaihoz hasonló utcai pályák nem tesznek jót a királykategóriának.

“Van egy olyan érzésem, hogy ez is egy olyan pálya lesz, ahol nem lehet majd előzni, ahogy Valenciában. Véleményem szerint az ilyen pályák nem tesznek jó a Forma-1 jövőjének” – mondta di Montezemolo még a múlt hét elején.

A vasárnapi verseny egészen addig eseménytelen volt, míg pályára nem küldték a biztonsági autót, mellyel hatalmas lehetőség nyílt meg Fernando Alonso előtt, aki megszerezte a győzelmet.

A futam egyébként rémálom volt a Ferrari számára, amely egyetlen pontot sem szerzett, amire 2006 óta nem volt példa a csapat történetében. Az olasz gárda ezzel elvesztette vezető pozícióját a konstruktőrök versenyében, és Felipe Massa lemaradása hét pontra nőtt Lewis Hamiltonnal szemben az egyéni bajnokságban.

Di Montezemolo ennek ellenére meg van győződve arról, hogy csapata képes lesz a visszavágásra.

“Egy keserű nap volt, azonban még három verseny hátra van a bajnokságból, és minden hitem a Ferrari dolgozóiban van, akik már eddig is bizonyították, hogy minden körülmények között az utolsó méterekig harcolnak. Ezt a tavalyi szezonzáró Brazil Nagydíjon is láthattuk” – mondta az elnök.

“Az autó a legjobb, Massa a legjobb, Raikkönentől pedig azt várom, hogy az utolsó versenyeken megmutatja, miért is világbajnok. A Ferrari ennél sokkal rosszabb időszakokat is átvészelt. A hétvége folyamán láthattuk, hogy a mi autóink voltak a legjobbak, Massa kimagasló munkát végzett az időmérő edzésen, és bizonyította, hogy csúcsformában van.”

“Arra számítok, hogy Massa és Raikkönen mindig az első két helyen végez majd az utolsó három versenyen. Mindenesetre a McLaren versenyzői előtt.”

Az elnök továbbá azt is elmondta, teljesen egyértelmű, hogy Kimi Raikkönennek a másodhegedűs szerepét kell majd betöltenie a szezon hátralévő versenyein, ahol segítenie kell csapattársát, Felipe Massát.

“Ez teljesen evidens. Minden versenyző tudja, hogy a csapat érdeke az első” – mondta di Montezemolo.

“Kivételes tehetségű szerelőgárdával dolgozunk, akik néha hibáznak. Természetesen most az a legszomorúbb, aki hibázott, azonban ahogy mindenki más, ő is megérdemli, hogy közel maradjunk hozzá, mert máskor éppen ő volt az, aki hozta az eredményeket.”

“Mi vagyunk a világbajnokok, képesek vagyunk a győzelemre. Biztos vagyok abban, hogy már a következő versenyen visszavághatunk” – tette hozzá az elnök.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS