Di Montezmolo: A Ferrari ismét harcban a vb-címért - F1VILÁG.HU

Di Montezmolo: A Ferrari ismét harcban a vb-címért

HIRDETÉS

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo elismerősen beszélt csapatáról, amely az utóbbi két futamon mindenkinél több pontot szerzett, és visszatért a világbajnoki címért vívott küzdelembe.



A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo elismerősen beszélt csapatáról, amely az utóbbi két futamon mindenkinél több pontot szerzett, és visszatért a világbajnoki címért vívott küzdelembe, a legjobbkor, a négyhetes nyári szünet előtt.

Az olasz alakulat egy kettős győzelemmel kezdte az évet Bahreinben, azonban azt követően képtelen volt harcba szállni ellenfeleivel, és csak néhány dobogós helyezést tudott szerezni, mellyel jócskán visszacsúszott a tabellán, és komoly lemaradásra tett szert.

Bár a június végi Európa Nagydíjra egy átfogó javítócsomaggal érkezett meg, ami sokat dobott az F10 teljesítményén, bizonyos szerencsétlen események miatt képtelen volt hozni az eredményeket.

A Ferrari azonban a legutóbbi két versenyen feltámadt, Németországban egy kettős sikert ünnepelhetett, Magyarországon pedig Fernando Alonso második, illetve Felipe Massa negyedik helyének köszönhetően, tovább faragott lemaradásából a bajnokságban.

„Egy nagyon zsúfolt júliuson vagyunk túl, ami kiválóan végződött számunkra” – mondta di Montezemolo a Ferrari hivatalos weboldalán.

„Különösen elégedettek lehetünk, ha megnézzük, hol állunk most, és hol álltunk egy hónappal ezelőtt. Az összes dolgozónknak köszönetet szeretnék mondani ezért, mert rengeteget dolgoztak azért, hogy elérhessük ezeket az eredményeket.”

„A mérnökök folyamatosan dolgoztak, hogy javítsanak az autón, és a versenyzők is kiváló munkát végeztek: Fernando csodálatos rajtot vett, és kis híján átvette a vezetést az első kanyarban, míg Felipe szintén jelentős mennyiségű pontot hozott a csapatnak, azon a versenyen, ami különleges számára, egy évvel ezelőtti balesete miatt.”

A Ferrari elnöke természetesen sajnálja, hogy oly sok lehetőséget packáztak el a szezon első felében, azonban elmondta, hogy most az a legfontosabb, hogy ismét visszatértek az élre, és harcban vannak a bajnoki címért a Forma-1-ben.

Hirdetés

„Való igaz, hogy a szezon elején nagyon sok remek lehetőséget dobtunk el magunktól, és még mindig sajnálok néhány rossz döntést, amit hoztunk, azonban előre kell tekintenünk, és hinnünk kell abban a tényben, hogy ismét harcban vagyunk a bajnoki címért.”

„Ez az a Ferrarit, amit én és a rajongók is látni szeretnének: egy csapat, amely harcolni tud, és hozza az eredményeket.”

„Továbbra is ezen az úton kell haladnunk, és majd meglátjuk, mi lesz a végén. Tisztában vagyunk azzal, hogy még keményebben kell hajtanunk, és azon kell lennünk, hogy még nagyobb ütemben fejlesszük az autót, de szerintem nincs szükség arra, hogy ezt mondjam az embereinknek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!