Di Resta megelégedne a Force India ülésével

A Német Túraautó Bajnokság (DTM) legújabb üdvöskéje, a brit nemzetiségű Paul di Resta elmondta, nem lenne kifogása az ellen, ha egy középszerű csapatban kellene bemutatkoznia a Forma-1-ben.

A Német Túraautó Bajnokság (DTM) legújabb üdvöskéje, a brit nemzetiségű Paul di Resta elmondta, nem lenne kifogása az ellen, ha egy középszerű csapatban kellene bemutatkoznia a Forma-1-ben.

A brit versenyző fantasztikusan teljesített első évében a DTM-ben és kis híján megszerezte a bajnoki címet a Mercedes AMG színeiben.

Di Resta az elmúlt hónapban már tesztelt a McLaren istállóval, és egyre több hír kering arról, hogy jó esélye van a Force India egyik versenyzői ülésére, miután a csapat vezetője, Vijay Mallya technikai partneri szerződést kötött a McLaren Mercedesszel.

Egyes híresztelések szerint az sem kizárt, hogy a skót születésű versenyző később akár a McLaren színeiben is bemutatkozhat, azonban maga az érintett elmondta, nem kifogásolná, ha egy gyengébb csapatban kellene debütálnia a Forma-1-ben.

“Mi az, hogy egy rossz csapatnál versenyezni? A versenyzőnek abból kell kihoznia a maximumot, amije van” – mondta di Resta az Autosport magazinnak.

“Nyomás alatt kell tartanod a csapattársad és meg kell őt verned, csak azután lehet panaszkodni arra, hogy visszafog az autó. Nem egyszerű ez, de úgy érzem, hogy készen állok a kihívásra, ha az felbukkan.”

A 22 éves versenyző hatalmas tehetség, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy amikor Sebastian Vettel csapattársa volt a Formula 3 Euro Series-ben még 2006-ban, megverte a bajnoki címért folytatott küzdelemben az azóta már F1-es futamgyőztessé avanzsált németet.

Di Resta azonban elmondta, nem bosszankodott amiatt, hogy egykori csapattársa felért a csúcsra, miközben ő még csak a Forma-1-ben sem mutatkozhatott be ez idáig.

“Kiváló munkát végzett, és korábban is pontosan ezt gondoltam róla, azonban ha visszatekintünk a 2006-os szezonra, akkor láthatjuk, hogy megvertem” – mondta. “Ebből nem akarok sok mindent kiolvasni, azonban bízom abban, hogy ismét lesz lehetőségem ellene versenyezni.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!