Friss hírek

Dilemma: A Mercedes sem tudja, mikor kell leállnia az idei fejlesztésekkel

Nehéz döntést kell meghoznia a Mercedes Forma-1-es csapatának azzal kapcsolatban, hogy mikor kezd el teljes mértékben a 2022-es versenyautó fejlesztésére fókuszálni.

Jövőre teljesen megváltoznak a Forma-1 szabályai, ennek köszönhetően pedig új generációs versenyautókkal kell előállniuk a száguldó cirkusz csapatainak.

Ezek fejlesztését már jó ideje megkezdték az istállók, sőt, számos csapat már most be is fejezte az idei autón való munkálkodást, és teljes figyelmét a 2022-es projektnek szenteli.

Hirdetés
 

A világbajnoki címért küzdő csapatoknak ebben a tekintetben nehezebb dolguk van, hiszen nekik mindent meg kell tenniük azért, hogy idei autójuk a szezon végéig versenyképes maradjon.

A Mercedes győzelemmel kezdte ugyan az évet, ám nyilvánvaló, hogy a német istálló már nincs akkora előnyben – ha egyáltalán előnyben van – a Red Bull Racinggel szemben.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke azt mondja, nincs egyértelmű válasz arra, hogy mikor érdemes teljes mértékben átállni a jövő évi fejlesztésekre.

„Minden csapatnak egyensúlyoznia kell majd az erőforrásokkal a 2021-es autó és erőforrás, illetve a 2022-es autó között” – mondta a szakember a Motorsport.com című internetes portálnak.

„Az világos, hogy nem engedheted meg magadnak azt, hogy ne teljesíts jól ’21-ben. Ugyanakkor viszont a ’22-es szabályok jó néhány évre érvényben lesznek. Ha hátrányból indulsz, nagyon nehéz lesz felzárkózni. Szóval beletelik egy kis időbe, mire konvergálódnak a teljesítmények.”

„Ebből a szempontból pedig ezek trükkös döntések, amiket folyamatosan értékelünk.”

Bár a Mercedes megnyerte a 2021-es szezon első versenyét, a Bahreini Nagydíjat, a csapatnál továbbra is úgy tartják, jelenleg a Red Bull mögött állnak.

Wolff azt mondja, más érzés uralkodik most csapaton belül, mint az elmúlt években.

„Más érzés. A szabályváltozások miatt feltehetően nagyobb hátrányt kell kompenzálnunk. Amikor pályára vittük az autókat, ez nyilvánvalóvá vált. De ez van, most legjobb tudásunk szerint kell végeznünk a feladatunkat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!