Friss hírek

Döbbenetes viselkedése után abbahagyja a versenyzést a gokartos

Soha többet nem áll rajthoz semmiféle versenyen az a gokartversenyző, aki múlt hétvégén, egy lonatói eseményen rendkívül sportszerűtlenségről tanúbizonyságot téve gokartjának egy alkatrészével próbálta megdobni egy versenytársát.

A döbbenetes képsorok bejárták a világsajtót: ezeken az látható, hogy Luca Corberi összetört gokartjának egyik elemével megpróbálja megdobni versenytársát, Paolo Ippolitót, akivel nem sokkal korábban egy incidensbe keveredett.

Corberi nem találta el Ippolitót, ám egy másik gokart nekiütközött a behajított lökhárítónak. Az olasz gokartos ezt követően nem fogadott szót a versenyrendezőknek, akik megpróbálták elzavarni őt a pálya széléről.

Hirdetés
 

Egy másik videón már az látható, ahogy Corberi a verseny után valósággal nekitámad Ippolitónak a parc fermében, melyet követően kisebb tömegverekedés alakul ki.

Az FIA a történtek után jelezte, vizsgálatot indít, Corberi azonban nemrég közösségi oldalán kért bocsánatot, egyben bejelentette, nem folytatja a versenyzést.

„Szeretnék elnézést kérni a motorsport-közösségtől azért, amit tettem” – írta az olasz versenyző a Facebookon, mielőtt törölte volna bejegyzését és profilját.

„Nincs mentség, hogy elmagyarázzam, miért is viselkedtem ennyire tiszteletlenül. Olyasmi volt ez, amit 15 éves pályafutásom során soha nem tettem, és nagyon remélem, hogy senki mástól sem fogunk ilyet látni a jövőben.”

„A verseny után behívtak a sportfelügyelők, én pedig kértem őket, hogy vegyék el a licencem, mert teljes mértékben tisztában voltam helyrehozhatatlan hibáimmal. De ahogy meg is mutatták nekem, nincs joguk erre, mert le van írva a nemzetközi szabálykönyvben, szóval ezért ne támadja őket senki, csak a munkájukat végezték legjobb tudásuk szerint.”

„Ezért úgy döntöttem, életem hátralévő részében nem fogok részt venni semmiféle motorsport-versenyen – ez nem önmarcangolás, egyszerűen így helyes.”

Corberi – akit természetesen kizártak viselkedése miatt – azt mondta, élete legrosszabb napjaként élte meg a vasárnapot.

„A családom 1985 óta benne van a gokartozásban, láttuk a sportág fejlődését, a napos és árnyoldalát. Erre a momentumra úgy fognak emlékezni, mint a legrosszabbra a mi sportunkban, és ezt soha nem fogom elfelejteni.”

„Nem feloldozást kérek, mert nem érdemlem meg. Teljes mértékben egyetértek a szankciókkal.”

„Azért írok ma, hogy bocsánatot kérjek, még ha tudom is, hogy ez nem elég, hiszen amik ezen az eseményen történtek, a legrosszabb dolgok voltak, amiket valaha tettem én, egy olyan srác, aki imádja ezt a sportot, és aki élete legrosszabb napja után is emlékezni fog a szép pillanatokra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Döbbenetes viselkedése után abbahagyja a versenyzést a gokartos
Kína helyett Portugáliában rendezhetnek F1-es futamot jövőre
Gasly szerint még több potenciál van az Alpine-ban, mint várta
Palou lesz a McLaren egyik tartalékosa 2023-ban
Aktív aerodinamikával hátráltatnák az élen haladó autót a Forma-1-ben
A Red Bullnál nem számítottak ennyire sikeres szezonra

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!