Friss hírek

Dobogóra állt, mégis a fejlesztéseket sürgeti Norris

A McLaren Forma-1-es pilótája szerint a csapatának nagy szüksége lenne egy jelentősebb fejlesztési csomagra, ugyanis az autója minden egyes kanyarban lassabb a riválisoknál. Csapatfőnöke szerint nem csak a teljesítményen múlik egy jó eredmény.

A nehéz szezonkezdetet követően nagy léptékben kapaszkodik felfelé a világbajnoki tabellán a McLaren istállója. A wokingi alakulat az évet egy nehezen működő, fékproblémákkal küzdő autóval kezdte, ám az utóbbi két versenyhétvégére akkorát javult, hogy Imolában Lando Norris révén a dobogó alsó fokára is felállhatott. A fiatal brit pilóta a leintést követően örömmel nyugtázta az eredményt, később azonban elárulta, az autójuk szinte minden tartományban lassabb a legnagyobb riválisoknál.

Minden területen fejlődnünk kell: nagy, közepes és alacsony tempónál is. Talán a hangsúly az alacsony és közepes tempón van. Ha a teljes képet nézzük, akkor mindenhol a következő szintre kell lépnünk. Ahogy korábban már mondtuk, az autó egyensúlya rendben van, azzal elégedettek vagyunk. Egyszerűen arról van szó, hogy hiába megyünk egy jó kört, hiába csinálunk valami olyat, ami jónak tűnik, ha a végeredmény lassú, mert a többiek minden kanyaron gyorsabban mennek át.”

Hirdetés
 

„Szóval nem könnyű a helyzet. Mindenre energiát akarunk szánni, de egy ilyen szezon során muszáj bizonyos dolgokat előre venni a sorban. Tudom, hogy nagyot léptünk előre, de nem arról van szó, hogy új padlólemezzel vagy ilyesmivel álltunk volna elő. Csak apróságokkal. Ezek az apróságok azonban kifejtik a hatásukat, ha egy ehhez hasonló hétvégén összeállnak egy egésszé” – fogalmazott Norris.

A pilóta megjegyzése kapcsán Andreas Seidl csapatvezető elismerte, egy imolaihoz hasonló eredményre egyelőre csak akkor van esélyük, ha az élmenőkkel valami történik.

„Nagyszerű látni, hogy itt ilyen kiegyensúlyozottak vagyunk, ahogy azt is, hogy az MCL36 valójában egy megfelelő alapokkal rendelkező autó az érkező fejlesztések számára. Ezen a hétvégén normál körülmények között is versenyképesek voltunk, és összességében a harmadik leggyorsabb csapat lettünk.”

Természetesen egy dobogós helyezéshez jelenleg arra van szükségünk, hogy egy-két Red Bull-lal vagy Ferrarival probléma legyen, hiszen teljesítményben jelenleg túl nagy az előnyük hozzánk képest. Másrészt azonban nem minden a teljesítmény. Az is fontos, hogy a versenyhétvége során minden a helyére kerüljön, és nálunk most ez történt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!