Friss hírek

Döcögősen indult, de összeállt Verstappen pénteki edzésnapja

A legjobb idővel zárta a Forma-1-es Francia Nagydíj pénteki nyitónapját Max Verstappen, a holland versenyző számára azonban nem indult túl jól a pénteki gyakorlás.

A Red Bull holland versenyzője az első tréningen csak a 3. helyen zárt, és sokat panaszkodott az autóra – főleg annak első tengelyére. Az ebédszünetben ezért a csapat szerelői kőkeményen dolgoztak azon, hogy változtassanak a versenygép beállításain, ami végül meg is hozta a várt eredményt.

„Azt gondolom, összességében jó napot zártunk, és elég szépen fejlődtünk” – mondta Verstappen.

Hirdetés
 

„Nem teljesen voltam elégedett az első edzésen, és még a második gyakorlás elején sem, de a második garnitúra gumival délután már sokkal jobbnak tűnt a helyzet. De még így is elég nehéz dolgunk van itt, mert a pálya nagyon nyitott, nagy a szél, szóval nem mindig könnyű kihegyezni a kört.”

„Ráadásul széllökések vannak, szóval míg az egyik körben egészen jónak tűnik a dolog, a következőben hirtelen felerősödik, úgyhogy nem mindig egyszerű megítélni a kanyarsebességet. De ezzel mindenkinek meg kell birkóznia.”

Verstappen azt mondja, bár jó tempóval rukkoltak elő, az biztos, hogy a Mercedest nehéz lesz legyűrni a hétvégén.

„Nehéz megmondani, hol végzünk majd szombaton, és azt sem tudhatjuk, az egyes csapatok mit tudnak találni egyik napról a másikra, de a hosszú etapok elég tisztességesnek tűntek. Nagyon szoros küzdelemre számítok, nem lesz könnyű!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!