Verstappen vs. Ocon

Dohánygyártóval szövetkezik a McLaren F1-es csapata

Fotó: McLaren
Fotó: McLaren
Több évre szóló együttműködési megállapodást kötött a British American Tobacco nevű dohánygyártó vállalattal a McLaren Forma-1-es csapata. A cég korábban a BAR F1-es alakulatának tulajdonosa volt.

A BAT még 1997-ben vásárolta meg a Tyrrell csapatát, 1999-ben pedig British American Racing (BAR) néven be is mutatkozott a Forma-1-ben.

A csapat nem tudott versenyt nyerni, végül 2006-ban a Honda gyári csapatává váltak.

A McLaren a minap jelentette be, több évre szóló szerződést kötött a dohánygyártóval.

A közleményben a kiemelik, mivel a dohánytermékek fogyasztása egészségügyi kockázattal jár, rendkívül fontosnak tartják a felelősségteljes működést – a társadalmi felelősségvállalás pedig a vállalat globális stratégiájának kiemelt része lesz.

A McLarennel kötött megállapodás a BAT csökkentett kockázatú termékeire és technológiájára fókuszál majd – hasonlóan, ahogy teszi azt a Ferrari és a Philip Morris.

A vállalat brandjei megjelennek majd a McLaren autóin is, ám hangsúlyozták, mindenben eleget tesznek majd a törvényi kötelezettségeknek.

 

Kapcsolódó cikkek

Norris úgy érzi, cserben hagyta a McLarent

A McLaren újonc versenyzője, Lando Norris úgy érzi, cserben hagyott mindenkit csapatánál, miután a 8. helyről rajtolva nem sikerült számára a pontszerzés az Ausztrál Nagydíjon.

Kubica miatt nem jutott tovább Sainz

Carlos Sainz, a McLaren versenyzője nagyon csalódott az F1-es Ausztrál Nagydíj időmérőjét követően, miután önhibáján kívül nem sikerült a továbbjutás a Q2-be.

Friss hírek