Domenicali: A Ferrari kezében van a bajnokság

Magabiztosan várja a 2012-es Forma-1-es bajnokság folytatását a Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali, aki úgy véli, kizárólag rajtuk múlik, hogy megnyerik-e a világbajnoki címet az idei évben.


Magabiztosan várja a 2012-es Forma-1-es bajnokság folytatását a Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali, aki úgy véli, kizárólag rajtuk múlik, hogy megnyerik-e a világbajnoki címet az idei évben.

Az istálló spanyol versenyzője, Fernando Alonso 40 pontos előny birtokában érkezett meg a múlt hétvégi Belga Nagydíj helyszínére, a vasárnapi futamon azonban már az első kanyarban kiesett egy baleset következtében.

Miután Sebastian Vettel másodikként ért célba Spában, Alonso előnye 24 pontra csökkent.

Domenicali elmondta, bár frusztráltak voltak a történtek miatt, optimistán várják a következő versenyeket.

„Úgy hagyjuk magunk mögött Belgiumot, hogy tudjuk, a saját kezünkben van a bajnokság” – nyilatkozta a szakember.

„Ezzel együtt javítanunk kell versenyautónkon, mert az még nincs azon a szinten, melyen lennie kellene. Még minden teljesen nyitott, Fernando továbbra is élen áll a tabellán, és ennek tudatában várhatjuk a szezon további részét.”

A csapatfőnök hozzátette, izgatottan várják már a hétvégi Olasz Nagydíjat, hiszen hazai környezetben versenyezhetnek majd, ám tudják, nem lesz könnyű dolguk Monzában.

„Természetesen különleges dolog hazai környezetben versenyezni, de az az igazság, hogy ezen a versenyen is ugyanannyi pontot osztanak, mint a többi tizenkilencen.”

„Szeretném azt hinni, hogy úgy távozhatunk majd Monzából, hogy értékes pontokat gyűjtöttünk egy különleges versenyen. Technikai szempontból komoly kihívást jelent majd ez a hétvége, hiszen az összes csapat – így mi is – egy egyszer használatos konfigurációt visz pályára, lévén, hogy ez a helyszín kis leszorítóerőt igényel.”

„És ezzel együtt tudjuk, hogy ellenfeleink nagyon versenyképesek az ilyen típusú versenypályákon.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!