Friss hírek

Domenicali: A Ferrari nem fog leállni

A Ferrari csapatvezetője, Stefano Domenicali elmondta, csapata annak ellenére is komoly küzdelemre számít az idei évben, hogy meggyőző kettős diadalt aratott a hétvégén Bahreinben.

A Ferrari csapatvezetője, Stefano Domenicali elmondta, csapata annak ellenére is komoly küzdelemre számít az idei évben, hogy meggyőző kettős diadalt aratott a hétvégén Bahreinben.

Felipe Massa visszavágott a gyenge szezonkezdésért, miután sem Ausztráliában, sem pedig Malajziában nem tudott pontot szerezni, és csapattársát, Kimi Raikkönent, valamint a BMW Sauber lengyel versenyzőjét, Robert Kubicát megelőzve, fölényes győzelmet aratott.

Ez volt egyébként a Ferrari zsinórban második futamgyőzelme az idei évben, miután két héttel ezelőtt Kimi Raikkönen megszerezte az első pozíciót Sepangban. Ezzel pedig az olaszok felugrottak a BMW Sauber mögé a második helyre a konstruktőrök versenyében, egy ponttal megelőzve az addig élen álló McLarent.

Annak ellenére, hogy az elmúlt két versenyen nem találtak legyőzőre, Domenicali figyelmeztetett, a Ferrari a továbbiakban is olyan keményen dolgozik, amilyen keményen csak tud a siker elérése érdekében.

“Ahogy azt mindig is mondtam, és már a szezon elején is hangoztattam, nagyon szoros bajnokságra számítunk, és a BMW, ahogy azt már a téli teszteken is láthattuk, sokkal erősebb, mint a tavalyi évben” – mondta Domenciali a riportereknek a versenyt követően.

“Mindig is mondtam, és be is igazolódott, amit már a szezon eleje óta gondolok, hogy nagyon hosszú lesz az idei bajnokság. Roppant szoros az élen folyó küzdelem, amit az is bizonyít, hogy a három élcsapatot mindössze két pont választja el egymástól a konstruktőrök versenyében.”

“Ez is azt mutatja, hogy nem szabad leállnunk, keményen kell folytatnunk a munkát, mert ha csak egy kicsit is lemaradunk, ellenfeleink értékes pontokat csenhetnek el tőlünk. Minden eddiginél fontosabb, hogy folyamatosan fejlesszünk, és egyre megbízhatóbbá tegyük a csomagunkat.”

“Azonban nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy maximális erődbedobással kell fejlesztenünk, mert ellenfeleink sem tétlenkednek, ismét nagyon erősek lesznek Spanyolországban. Arra számítok, hogy a McLaren mindenért visszavág Barcelonában.”

“Amit most tenni tudunk az nem más, mint hogy nagyon keményen dolgozunk, és megpróbálunk a realitás talaján maradni, céljaink elérésére koncentrálni. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy sikerre vigyük” – tette hozzá a Ferrari csapatvezetője.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!