Friss hírek

Domenicali: Fel sem merül, hogy mindenhol sprintfutamot rendezzünk

A Forma-1 elnök-vezérigazgatója, Stefano Domenicali állítja, még csak nem is gondolkodnak azon, hogy minden egyes versenyhétvégén a sprintfutamos formátumot alkalmazzák a jövőben.

Az újítás idén debütált a száguldó cirkuszban: először Silverstone-ban próbálták ki a módosított formátumot, majd Monzában is sprintfutamot tartottak a szombati időmérő helyett, és Interlagosban is ezt a megoldást alkalmazzák majd.

Úgy tudjuk, 2022-ben nem kevesebb, mint hat nagydíjhétvégén is sprintfutamot tartanak majd. A Forma-1 nemrég egy globális felmérést folytatott, a rajongók 60 százaléka gondolja azt, hogy nem szabad minden egyes versenyhelyszínen alkalmazni az új formátumot, noha az kis mértékben javította a show-t 2021-ben.

„A számok nagyon-nagyon bíztatóak. Amit a számok alapján látunk, a tradicionálisabb rajongók kevésbé örülnek a változásnak, míg az új rajongók örülnek, hogy másképp mennek bizonyos dolgok” – mondta Stefano Domenicali.

„Ezért is mondom azt, hogy még csak nem is gondolkodunk azon, hogy minden nagydíjon a másik formátumot alkalmazzuk. Úgy hisszük, hogy egy fix számban meg tudunk állapodni, a közeljövőben szerintem ez hat hétvége lesz, miközben a csapatokkal közösen gondolkodunk olyan változtatásokon, melyek javíthatják a minőséget.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!