Domenicali: Felipe egy igazi csapatjátékos

Nyolc szezon után távozik a Ferrari Forma-1-es csapatától Felipe Massa, kinek helyét jövőre Kimi Räikkönen veszi át Maranellóban – jelentette be az olasz gárda szerdán.


Nyolc szezon után távozik a Ferrari Forma-1-es csapatától Felipe Massa, kinek helyét jövőre Kimi Räikkönen veszi át Maranellóban – jelentette be az olasz gárda szerdán.

Az istálló csapatfőnöke, Stefano Domenicali a bejelentés napján elmondta, rendkívül hálásak a brazil versenyzőnek az elmúlt évek erőfeszítéseiért.

„Rajongóink nevében is szeretném szívből megköszönni Felipének azt a kiemelkedő munkát, amit a csapatért végzett a sok-sok év alatt” – mondta a szakember.

„Felipe mindig igazi csapatjátékosként viselkedett. Nagyszerű pillanatokat éltünk át együtt, illetve voltak drámai momentumok is, ami segített abban, hogy bebetonozzunk egy igazán egyedülálló kapcsolatot úgy profi, mint személyes szinten.”

„Mindig tagja marad ennek a családnak, és a legjobbakat kívánjuk neki a jövőre.”

Domenicali elárulta, mindent megtesznek azért, hogy az idei szezon hátralévő versenyein méltó módon intsenek búcsút egymásnak.

„Most minden erőfeszítésünkkel a hátralévő hét versenyre kell koncentrálnunk. Tudjuk, hogy – mint mindig – most is számíthatunk Felipe hozzájárulására, együtt fogunk dolgozni azért, hogy elérjük céljainkat.”

Massa 2003-ban tesztpilótaként dolgozott a Ferrarinál, 2006-ban pedig Michael Schumacher oldalán már versenyezhetett is a maranellói gárda színeiben.

2008-ban kis híján világbajnok lett a Ferrarival, egy évvel később, Magyarországon azonban súlyos balesetet szenvedett. Az elmúlt években nem tudott kimagasló eredményeket felmutatni, és rendre alulmaradt világbajnok márkatársával, Fernando Alonsóval szemben.

Azt egyelőre nem tudni, a brazil hol folytatja jövőre, szolgálatai iránt a Lotus és a Sauber is érdeklődhet.

Massa helyét Kimi Räikkönen veszi át a csapatnál, aki 2007 és 2009 között már versenyzett az istállónál.

„Örömmel üdvözlöm Kimit a Scuderiánál, annál a csapatnál, mellyel világbajnoki címet nyert. Úgy érzem, boldogan tér vissza Maranellóba, és eltökélten, a legjobb tudása szerint fogja elvégezni a rá váró feladatokat” – fogalmazott Domenicali.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!