Orosz Nagydíj

Domenicali: Hinnünk kell a bajnoki címben

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali úgy véli, csapatának továbbra is hinnie kell a világbajnoki címben, noha jelenleg tetemes a hátrányuk a bajnoki összetettben a Red Bull Racinggel szemben.


A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali úgy véli, csapatának továbbra is hinnie kell a világbajnoki címben, noha jelenleg tetemes a hátrányuk a bajnoki összetettben a Red Bull Racinggel szemben.

Fernando Alonso ugyan Monacóban megszerezte a maranellói gárda idei második dobogós eredményét, Sebastian Vettel azonban ezúttal is legyőzhetetlen volt, így a két versenyző között tovább nőtt a különbség a bajnoki táblázaton.

A konstruktőri versenyben hasonló a helyzet, a Ferrari hátránya 129 pontra duzzadt a Monacói Nagydíj után.

„Kétségtelenül nagy a különbség, de tudják, milyen gyorsan megfordulhatnak a dolgok” – nyilatkozta Domenicali.

„Nem könnyű, ez kétségtelen, de ha jó eredményeket érünk el a következő néhány versenyen, velük [a Red Bull-lal] pedig történik valami, tehát ha koncentráltak maradunk és egy kis nyomást helyezünk rájuk, akkor majd meglátjuk, hogy alakul.”

„De az biztos, hogy nagyon erősek. A mi célunk az, hogy továbbra is higgyünk ebben, megpróbáljuk életben tartani az esélyeket. A legfőbb dolog az, hogy jó eredményeket érjünk el rövid időn belül és jó csomaggal lássuk el az autót, ha lehetséges.”

Domenicali hozzátette, feltehetően Silverstone-ban fontos jelzést kaphatnak arról, hogy érdemes-e tovább harcolni az idei bajnoki címért, ezen a pályán ugyanis kiderülhet, valójában mennyire is versenyképes az autójuk.

„Ha megérkezünk majd egy olyan pályára, mint Silverstone, akkor tényleg egy olyan autóra lesz szükségünk, ami jobb leszorítóerővel rendelkezik – ilyen helyszínek Silverstone, a Hungaroring, és hasonlók.”

A csapatfőnök továbbá elmondta, a Pirelli abroncsai bizony komoly hatással vannak az istálló teljesítményére, ám bízik abban, hogy Montrealban a két lágyabb keveréknek köszönhetően ismét jó formában lesznek.

„Szerintem ez tény. Nem akarok teljesen mást mondani. Tény, hogy a teljesítmény az idei évben – és sajnos azt kell mondjam, a Red Bullétól eltekintve, hiszen Sebastian autójára rakhatnak kemény, -lágy, -közepes abroncsokat, vagy akár köveket, ők ott vannak – nagyban múlik az abroncsokon, a mi autónk nagyon érzékeny rá, de ha megnézzük a többi csapatot, akkor láthatjuk, hogy ez a hatás náluk is nagyon fontos.”

„Kanadát tekintve nagyon fontos, hogy ugyanez a keverék áll majd rendelkezésünkre, hiszen maximalizálni tudjuk az autónk teljesítményét.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS