Domenicali: Massa a favoritom, de…

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali elárulta, hogy szíve szerint megtartaná Felipe Massát a következő idényre, azonban hozzátette, ehhez eredményekre van szüksége a brazil pilótától a szezon hátralévő nyolc megmérettetésén.


A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali elárulta, hogy szíve szerint megtartaná Felipe Massát a következő idényre, azonban hozzátette, ehhez eredményekre van szüksége a brazil pilótától a szezon hátralévő nyolc megmérettetésén.

Egyre többen beszélnek arról, hogy a 2008-ban a bajnokság második helyén végző Massa elveszíti versenyzői ülését az év végén a Ferrarinál, és helyét Kimi Räikkönen veheti át.

Domenicali azonban elmondta, hogy a Ferrari egyelőre nem sürgeti a döntést, és ad még egy kis időt illetve lehetőséget Massának a bizonyításra.

„Nem sürgetjük a döntést” – mondta a szakember a Formula1.com-nak adott interjújában. „Nem szabad elfelejteni, hogy mindenki a Ferrarinál akar versenyezni. Ki kell várnunk és meglátjuk.”

„Kedvenc választásom természetesen Felipe lenne, hiszen egy nagyon jó srác, elkötelezett a csapat iránt, és ha körbenézünk, akkor nincs sok olyan versenyző, akivel ha lecserélnénk, azonnal hozni tudná az eredményeket.”

„Azonban egyértelmű, hogy jó eredményekre van szükségünk Felipétől, ezért sem sietünk, hiszen a legjobb döntést akarjuk meghozni. Amint döntöttünk, hivatalos bejelentést teszünk, hogy egyszer s mindenkorra elhallgattassuk a híreszteléseket keltőket.”

Arra a kérdésre, hogy kommentálja a Räikkönen esetleges érkezéséről szóló híreket, Domenicali nagyon diplomatikusan válaszolt.

„Kimi egy nagyon gyors versenyző és mindenki tudja, milyen nagyra értékelem. De ha ezt a kérdést kommentálnám, akkor mindenki egy konkrét válasznak értelmezné azt. Ahogy azt már elmondtam, semmi nem sürget minket és a megfelelő döntést a megfelelő időben fogjuk meghozni” – mondta.

A szakember továbbá elmondta, hogy nem tulajdonít különösebb jelentőséget azon híreknek, melyek azt követően kaptak szárnyra, hogy Fernando Alonso menedzsmentje állítólag tárgyalt a Red Bull csapatfőnökével, Christian Hornerrel a Magyar Nagydíjon.

„Ez is része a lélektani játéknak, amibe én nem kívánok belemenni” – magyarázta. „A tény az, hogy teljes mértékben egységesek vagyunk és készen állunk a győzelemre, hosszú távú szerződéssel rendelkezünk. Éppen ezért ezek a történetek teljesen irrelevánsak.”

„Szerencsére én tudom az igazságot, így csak nevetek ezeken a híreszteléseken és együtt érzek azokkal az emberekkel, akik ilyen híreszteléseket olvasnak.”

„Ha tudnák, mi az igazság, akkor nem is olvasnának ilyen abszurd dolgokat.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!