Lépj be az F1Világ Paddockba, és kövesd percrekészen a bahreini eseményeket!

  Bahreini Nagydíj

Domenicali nincs megelégedve a Ferrarival

Domenicali nincs megelégedve a Ferrarival

A Ferrari csapatvezetője, Stefano Domenicali szerint az olaszoknak minden területen erősödniük kell, ugyanis bevallotta, hogy nincs megelégedve csapata első két versenyen mutatott teljesítményével.

A Ferrari csapatvezetője, Stefano Domenicali szerint az olaszoknak minden területen erősödniük kell, ugyanis bevallotta, hogy nincs megelégedve csapata első két versenyen mutatott teljesítményével.

Attól függetlenül, hogy Kimi Raikkönen fölényes győzelmet aratott Malajziában, a Ferrari egyik versenyzője sem tudta befejezni a futamot a szezonnyitón Melbourne-ben, ahol a technika hátráltatta őket.

Massa az elmúlt versenyen is idő előtt búcsúzott, így a brazilnak egyelőre egyetlen világbajnoki pontja sincs az idei szezonban.

A három kiesésnek köszönhetően a Ferrari csak a harmadik helyen áll a konstruktőrök versenyében, tizenhárom ponttal lemaradva az éllovas McLaren mögött, melyet a BMW Sauber követ a második pozícióban.

“Egyáltalán nem lehetünk elégedettek, hiszen a maximálisan megszerezhető 36 pontból mindössze csak 11-et gyűjtöttünk be az első két versenyen” – mondta Domenicali a Forma-1 hivatalos weboldalán.

“Ez pedig az egész csapat felelőssége: a menedzsereké, a mérnököké, a szerelőké, és természetesen a versenyzőké, így mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy javítsunk a teljesítményünkön, és olyan szintre kerüljünk, ahol lenni szeretnénk.”

Az olasz szakember azt is elmondta, hogy a kezdeti nehézségek részben az idei évben bevezetett egységesített elektronikai rendszernek (ECU) köszönhetők, ugyanis még nem sikerült teljes mértékben kiismerniük a McLaren Microsoft által közösen megálmodott csodát.

“Az igazat megvallva, Melbourne-ben komoly megbízhatósági problémáink voltak, de nem azért, mert nem készültünk fel megfelelően a szezonnyitóra” – magyarázta Domenicali.

“Sokkal inkább azért, mert az idei évben egy csapat kivételével mindenkinek egy új rendszerhez kellett hozzászoknia, amit még nem sikerült teljesen kiismernünk, és nem tudjuk annak titkait.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!