Domenicali szerint Alonso az F1 legjobbja - F1VILÁG.HU

Domenicali szerint Alonso az F1 legjobbja

HIRDETÉS

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali szerint Fernando Alonso nem csak a legjobb versenyző a Forma-1-ben, de bizonyos területeken még a hétszeres világbajnok Michael Schumachert is felülmúlja.


A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali szerint Fernando Alonso nem csak a legjobb versenyző a Forma-1-ben, de bizonyos területeken még a hétszeres világbajnok Michael Schumachert is felülmúlja.

A Ferrari irányítója a maranellói gárda Madonna di Campiglióban zajló médiaeseményén osztotta meg gondolatait a spanyol versenyzőről, aki véleménye szerint sokkal gyorsabban beilleszkedett az olasz istállónál, mint Schumacher annak idején.

„Számomra Fernando a legjobb jelen pillanatban a Forma-1-ben” – vélekedett Domenicali.

„Nagyon sokban hasonlít Michael Schumacherhez, egy olyan versenyzőhöz, aki letette névjegyét történelmünkben. Valójában néhány területen Fernando még jobb is, hiszen például úgy vélem, sokkal gyorsabban integrálódott a csapatba, és lett vezéregyéniség.”

„Ebben a tekintetben sokkal gyorsabb volt Michaelnél, akinél ez eltartott egy ideig.”

Erre reflektálva a kétszeres világbajnok elmondta: „Nem tudom, mit mondjak, eltekintve attól, hogy már kezdettől fogva otthon éreztem magam a Ferrarinál. Nehéz lenne megismételni azt, amit Michael tett, de a dolgok manapság teljesen mások, mint egy évtizede.”

„Azt kell mondjam, pályafutásom legjobb éveit töltöm most, emiatt pedig optimistán tekintek a jövőre.”

Stefano Domenicali hozzátette, meggyőződése, hogy Felipe Massa is jobb teljesítménnyel rukkol elő a szezon második felében, miután rengeteg kritikát kapott az első versenyeken mutatott gyengébb teljesítménye miatt.

„Az elmúlt három versenyen egyértelműen sokat fejlődött, és meggyőződésem, hogy az év második felében remek munkát végez majd. Felipének nyugodtnak kell maradnia, a legtöbbet kell kihoznia tehetségéből. Nagyon gyors versenyző egy körön, ám a versenyen való következetesség szempontjából talán egy kicsit fejlődnie kell.”

Hirdetés

„Ez természetesen nem könnyű egy olyan versenyző oldalán, mint Fernando, de ez inkább motiváció kell, hogy legyen számára, nem pedig mentség. Számunkra rendkívül fontos, hogy Felipe a legjobbat nyújtsa, tekintettel arra, hogy még legalább másfél évig ő lesz az egyik versenyzőnk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!