Döntés: Horner megtarthatja a Red Bull csapatfőnöki pozícióját! - F1VILÁG.HU

Döntés: Horner megtarthatja a Red Bull csapatfőnöki pozícióját!

HIRDETÉS
Több hétig tartott a Red Bull által elrendelt belső vizsgálat Christian Horner ellen, az energiaital-gyárosok pedig végül a Bahreini Nagydíj előtt bejelentették: a brit szakember megtarthatja helyét az osztrák Forma-1-es istálló csapatfőnökeként.
BAHRAIN, BAHRAIN - FEBRUARY 22: Oracle Red Bull Racing Team Principal Christian Horner walks in the Paddock during day two of F1 Testing at Bahrain International Circuit on February 22, 2024 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202402220312 // Usage for editorial use only //

Horner ellen még február elején indult belső vizsgálat, miután a hírek szerint egy munkatársa panaszt tett ellene helytelen viselkedése miatt. A sajtóban szexuális zaklatást emlegettek, a Red Bull pedig egy külső szakértőt bízott meg az ügy kivizsgálásával. Ennek keretében természetesen Hornert is meghallgatták, a szakember mindvégig tagadta az ellene felhozott vádakat.

Horner szerdán úgy indult el az évadnyitó Abu Dhabi Nagydíj helyszínére, hogy nem tudta, mi lesz a döntés jövőjével kapcsolatban — noha a belső vizsgálat egy ideje már lezárult, a több mint 100 oldalas riportot pedig már át is adták a Red Bull Racing osztrák anyacégének.

Végül a Bahreini Nagydíj szabadedzéseit megelőző napon, szerdán érkezett a megerősítés: Horner megtarthatja helyét az osztrák F1-es istálló élén.

„A Horner úr ellen felhozott vádak független vizsgálata befejeződött, a Red Bull megerősítheti, hogy a panaszt elutasították. A panaszosnak joga van a fellebbezésre” — áll a Red Bull GmbH rövid közleményében.

Az energiaital-gyárosok részleteket nem közöltek azzal kapcsolatban, hogy milyen vádakat is fogalmaztak meg a csapatfőnök ellen, közleményükben ugyanakkor azt írták, meggyőződésük, hogy a vizsgálat „tisztességes, szigorú és pártatlan” módon zajlott.

„A vizsgálati jelentés bizalmas, a nyomozásban közreműködő felek és harmadik felek magánjellegű adatait tartalmazza, ezért az érintettek tiszteletben tartása miatt nem nyilatkozunk ennél többet” — áll a kommünikében.

Horner 2005 óta irányítja a Red Bull F1-es csapatát, ez idő alatt az istálló hét egyéni és hat konstruktőri világbajnoki címet szerzett.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!